Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x de beste restaurants op de Waddeneilanden

We zetten onze favorieten op een rij. 

Restaurants Waddeneilanden

Vakantievieren op de Waddeneilanden? Dat doe je deze zomer in stijl bij deze toprestaurants. Ieder jaar stelt restaurantgids Lekker500 een ranglijst met de beste restaurants in Nederland samen. Déze vijf plekken worden door de gids getipt; we zetten ze voor je op een rij.

't Golfje

't Golfje is een intiem huiskamerrestaurant – slechts plek voor zestien gasten – op het een na grootste Waddeneiland: Terschelling. De locatie net buiten Midsland is heel landelijk en vredig: het restaurant is namelijk gevestigd in een authentiek eilandboerderijtje. Er hangt een relaxte sfeer en op zomerse dagen is het heerlijk toeven op het terras. Let wel, ’t Golfje zit snel vol. Reserveer dus op tijd.

Zuiver

We vallen maar meteen met de deur in huis: hier wordt heerlijk en kwalitatief hoogstaand gekookt. Zuiver serveert een wisselend vijfgangenmenu, waarbij naar wens passende wijnen geschonken kunnen worden. Een cranberrypaté met een gel van cranberry's en kersen? Of een geroosterde schelvis met granaatappel en citrus? Bij ons loopt het water al in de mond!

Bravoure

In restaurant Bravoure, onderdeel van Badhotel Bruin, op Vlieland proeven hotelgasten én passanten van de hoogstaande keuken van de Italiaanse chef Francesco Pirone. De gerechten op de menukaart hebben daarom een heerlijke Italiaanse twist. De passie voor koken van Pirone, de aankleding en sfeer van het restaurant, de kwaliteit van de gerechten en de goede bediening maken van Bravoure een fijne plek.

NAP

Hotelrestaurant NAP vind je aan aan de voet van de Brandaris; hartje West-Terschelling dus. Daar loop je zo vanaf de boot naar toe. De chefs van NAP hebben een moderne kookstijl waarbij vooral veel lokale producten worden gebruikt. En daar heeft het Waddengebied er meer dan genoeg van: oesters, rundvlees, vis, zilte groenten, eetbare bloemetjes en eekhoorntjesbrood zijn slechts enkele voorbeelden.

Bij Jef

Bij Jef is gevestigd in een voormalig pastoriehuis in Den Hoorn op Texel. ‘Local meets cosmopolitan’ is de slogan op de dagelijks wisselende menukaart, die maar liefst zeven gangen telt. Topkok Jef Schuur zorgt hier voor een creatieve keuken waarin lokale producten de hoofdrol spelen. Overnachten behoort hier ook tot de mogelijkheden. Aan de achterzijde van het restaurant bevinden namelijk twaalf luxe suites, mét uitzicht op de Texelse weilanden en de imponerende moestuin van Bij Jef.

Culinair
  • Lekker500
  • Adobe Stock