Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Waddenvereniging lanceert de WADDEN excursie-kit

In de excursie-kit, samengesteld door verschillende (educatie)medewerkers van de Waddenvereniging, staan zelf leren en ontdekken centraal.

Excursie-kit

Zelf de natuur in het Waddengebied ontdekken: Met de nieuwe WADDEN excursie-kit, bedacht door de Waddenvereniging, kan dat nu op een leerzame en veilige manier.

De excursie-kit is speciaal ontwikkeld voor nieuwsgierige kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun (groot)ouders. Zij kunnen samen de kit gebruiken om op onderzoek uit te gaan in het Waddengebied. De kit is ook goed thuis te gebruiken als voorbereiding op een bezoek aan de Wadden.

De nieuwe kit is geboren uit nood, want de reguliere excursies kunnen vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. ‘Maar nu ligt er een geweldig pakket dat de liefde voor de waddennatuur verder zal aanwakkeren’, vertelt Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging.

In de excursie-kit, samengesteld door verschillende (educatie)medewerkers van de Waddenvereniging, staan zelf leren en ontdekken centraal. Waar spot je bijvoorbeeld vogels? Wat houdt eb en vloed precies in? En welke verschillende schelpensoorten bestaan er? Met de excursie-kit krijgen kinderen spelenderwijs een antwoord op deze vragen. De kit bestaat onder andere uit leerzame zoekopdrachten, plattegronden, puzzels en gidsen met illustraties en uitleg over dieren die je op het Wad kunt vinden.

Informatie
De WADDEN excursie-kit kost €22 (of €18,50 voor leden) en is verkrijgbaar via de webshop van de Waddenvereniging. Ook is de kit op bijna elk Waddeneiland te koop. Bekijk alle verkooppunten via deze link.

Natuur
  • Waddenvereniging
  • Waddenvereniging