Ingrediënten:
- 600 gram kruimige aardappels
- 150 gram spekreepjes
- 75 gram geraspte kaas
- 2 stronken witlof
- 1 appel
- 1 ui
- 1 klontje roomboter
- 1 theelepel mosterd
- snufje gember
- peper en zout naar smaak
- scheut olijfolie
Zo maak je witlofstamppot:
- Schil de aardappels en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze nog even droogkoken.
- Snijd de witlof in fijne reepjes en verwijder de harde kern. Pel en snipper de ui.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui totdat de snippers glazig zijn. Schep de uisnippers vervolgens in een bakje.
- Voeg de spekreepjes toe aan de koekenpan en bak ze krokant. Bak daarna de witlof nog kort mee.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Stamp de aardappels fijn samen met de boter, geraspte kaas, mosterd en gember. Vind je de puree niet romig genoeg? Dan kun je er nog een scheut warme melk aan toevoegen. Schep vervolgens de appelblokjes, uisnippers, spekreepjes en witlof erdoor. Breng de stamppot op smaak met wat peper en zout.
Culinair
- Leuke Recepten
- Adobe Stock