Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x de leukste herfstfairs in Noord-Nederland

Van brocante accessoires tot Drentse knieperties: op deze gezellige herfstmarkten in Noord-Nederland kun je heerlijk struinen langs kraampjes met een gevarieerd aanbod. We zetten de leukste fairs van deze maand voor je op een rij; gezelligheid en een fijne herfstsfeer gegarandeerd! 

Herfstfairs

Magisch Samhain

Geesten, piraten en tijdreizigers dwalen rond in Vesting Bourtange tijdens Magisch Samhain, een eeuwenoud feest dat de overgang van de seizoenen en de cyclus van het leven eert. Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober wordt daarom de Groningse vesting omgetoverd tot een betoverende wereld vol verrassingen. Langs de historische wallen vind je kraampjes met herfstdecoraties en er worden allerlei demonstraties en activiteiten georganiseerd. Extra leuk: wie in kostuum verschijnt, mag met korting naar binnen.

Suikermarkt

De Suikermarkt in Groningen is zondag 27 oktober dé plek voor liefhebbers van vintage, retro en handgemaakte producten. Op het festivalterrein van EM2 kun je een dag lang genieten van een groot aanbod aan vintage, retro, tweedehands items, curiosa en zelfgemaakte creaties. Naast de vele marktkraampjes is er livemuziek, eten uit hippe foodtrucks en spelletjes voor kinderen. Zowel binnen als buiten in de gezellige festivaltuin van EM2 zijn volop zitplekjes om even te ontspannen en te genieten van de herfstsfeer.

Foto: Marketing Groningen

Herfstfair Borger

Op zaterdag 26 oktober is het Drentse dorp Borger het decor voor een sfeervolle herfstfair. In de Torenlaan en op het Marktplein bieden tientallen standhouders hun mooiste vondsten aan: van tweedehands schatten en handgemaakte woonaccessoires tot mooie najaarsdecoraties voor de tuin. Voor de echte fijnproevers zijn er kraampjes vol lekkernijen, bereid met verse ingrediënten uit de regio. Een gezellige markt dus waar de geur en smaken van de herfst samenkomen in een pittoreske setting!

Foto: Adobe Stock

Meuk en Leuk

Op zondag 27 oktober organiseert Museumboerderij de Karstenhoeve in Ruinerwold de vierde editie van de Karstenhoevefair. Onder het thema 'Meuk én Leuk' valt er van alles te beleven. Op het erf staan tientallen kramen opgesteld met een divers aanbod van brocante, antiek, retro, lifestyle en vintage spullen waar bezoekers op hun gemak langs kunnen slenteren. Daarnaast staan er allerlei foodtrucks: daarin worden onder andere Drentse knieperties en pannenkoeken (de oud-Hollandse drie-in-een-pan) gebakken. Dat wordt smullen!

Herfstfair Dokkum

Op zondag 27 oktober vindt een sfeervolle herfstfair plaats bij vakantiepark De Schreiershoek in Dokkum. Zo’n 40 lokale ondernemers presenteren op de fair hun handgemaakte producten, stijlvolle woonaccessoires en heerlijke streekproducten. Ook voor de kleintjes is er volop vermaak: voor hen zijn er springkussens en ze kunnen zich laten schminken. Een gezellig uitje voor jong en oud dus, waar iedereen wel iets leuks kan ontdekken.

Uittips
  • Hoofdfoto: Marketing Groningen