Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een herfstig stoofpotje met pompoen en lamsvlees

Nu de dagen korter worden is er niets zo heerlijk als een geurige stoofpot die langzaam staat te pruttelen op het fornuis. En gelukkig brengt dit stoofpotje met pompoen en lamsvlees je direct in de herfststemming. Serveer het met vers brood of een lekkere aardappelpuree, en voilà: je hebt een heerlijke maal op tafel staan. 

Stoofpotje

Ingrediënten:

  • 500 gram lamsstoofvlees
  • 70 gram geconcentreerde tomatenpuree (1 klein blikje)
  • 2 kleine hokkaido-pompoenen
  • 4 aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 winterpenen
  • 1 stengel selderij
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepoeder
  • 2 laurierbladeren
  • 1/2 liter water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je een stoofpotje met pompoen en lamsvlees:

  1. Schil de wortelen, aardappels en pompoenen en snijd ze vervolgens in grove stukken. Schil en snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de selderij in kleine stukken.
  2. Doe de olijfolie in een pan en bak daarin het vlees aan totdat het rondom goudbruin is. Breng het ondertussen op smaak met peper en zout.
  3. Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de knoflook, selderij en ui glazig. Breng het op smaak met de koriander, kerrie, komijn, paprika en cayennepeper. Bak ook de tomatenpuree even mee.
  4. Bak de wortelen, aardappels en pompoenen voor ongeveer 5 minuten mee in de pan. Doe daarna het vlees terug in de pan en overgiet de ingrediënten met het water. Voeg de laurierbladeren toe en breng het geheel aan de kook. Laat het stoofpotje vervolgens ongeveer een uur sudderen totdat alle ingrediënten gaar zijn.
  5. Haal de laurierbladeren uit de stoofpot en garneer het stoofpotje eventueel met wat pompoenpitten.
Culinair
  • Libelle Lekker
  • Adobe Stock