Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Hoe kun je het lekker warm houden in de tuin, ook nu het kouder is?

In de zomer ben je waarschijnlijk vaak in je tuin geweest. Maar als de temperaturen dalen en de herfst zijn intreden, is het zeker ‘s avonds al gauw te koud om nog van je buitenruimte te genieten. Maar er zijn verschillende manieren om ook in de nazomer lekker warm te blijven als je toch buiten wil zitten. In dit artikel vind je hiervoor vijf tips voor de lekkere dagen die nog in het verschiet liggen.  

Tuin

Dikke kleding en een warme plaid  

Daalt de temperatuur? Dan heb je soms niks meer dan een paar extra laagjes nodig! Trek dat winterse fleecevest maar uit de kast of sla bijvoorbeeld een grote sjaal om. Hierin krijg je het niet zo gauw koud, ook als er een fris briesje staat. En wil je tijdens je avondje in de tuin niet alleen warm blijven, maar ook een extra knus gevoel krijgen, dan is een warme plaid ook altijd een goed idee!

Terrasverwarmer 

Als je ook in de herfst of zelfs in de winter lang buiten wil blijven zitten, dan kan ook een terrasverwarmer uitkomst bieden. Deze zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, dus je kan ze zowel neerzetten als ophangen aan je overkapping of gevel. Zet ‘m aan om uren buiten te vertoeven in koud weer waarbij je zelf aangenaam warm blijft.

Beschutting

Wind kan een echte boosdoener zijn in de herfst. Hierdoor voelt het extra koud aan, terwijl er misschien overdag wel een lekker zonnetje schijnt. Door goede beschutting te plaatsen in de tuin, zorg je voor een windvrije zitplek. Je kan de wind bijvoorbeeld tegenhouden met een overkapping, een windscherm of hoge struiken. Zit je in de luwte, dan hou je het lekker warm!

Vuurkorf

Een vuurkorf is nog een andere handige manier om het terras in je tuin in het najaar lekker op te warmen. Op een mooie herfstavond steek je een aantal houtblokken aan, waardoor je niet alleen van de warmte kan genieten, maar meteen ook een gezellige sfeer creëert. En vergeet de marshmallows niet!

Warme drankjes

Zit je nog fijn buiten met een mooi boek of goed gezelschap, maar begint het af te koelen? Dat zou weleens hét moment kunnen zijn om een lekker warme drankje klaar te maken. Denk aan een lekkere warme chocolademelk of een kopje kruidenthee. Zo warm je jezelf van binnen weer op en kan je nog langer in de tuin blijven zitten.

Langer genieten van je tuin 

Wil je op een koude dag of late avond genieten van je buitenruimte? Dan komen bovenstaande tips goed van pas. Zo kan je comfortabel langere tijd in je tuin zitten, zonder dat je het koud krijgt!