Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Perfecte herfstactiviteit: zelf pompoenen plukken in Groningen

Trek je laarzen aan en maak je op voor een pompoenenoogstfeest in de Oldambtster klei! Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober kun je namelijk zelf pompoenen plukken bij boerderij Nieuwlandse Akker in het Groningse dorp Oostwold. Daarnaast wordt er een leuke markt met lokale producten georganiseerd.

Pompoenen plukken

Pompoenen plukken

Bij boerderij Nieuwlandse Akker in het Groningse Oostwold worden op biologische wijze pompoenen geteeld. Ze hebben een breed scala aan pompoenen, variërend van de Uchiki Kuri – die oranje pompoenen die je ook in de supermarkt vindt – tot kalebassen en flinke Halloween-pompoenen voor de sier. Er is genoeg aanbod om naar huis te gaan met pompoenen voor de soep en een paar decoratieve pompoenen voor in de tuin of op tafel.

Bij aankomst op het plukveld krijg je een korte uitleg over hoe je het beste pompoenen plukt. Het is verstandig om zelf een snoeischaar en een stevige (grote) tas mee te nemen. Ben je van plan om heel veel pompoenen te plukken? Geen enkel probleem, er staan ook enkele kruiwagens op het veld waar je gebruik van kunt maken om de pompoenen naar de auto te brengen.

Pompoenen. Foto: Adobe Stock

Markt

Ben je uitgeplukt? Bezoek dan nog de sfeervolle markt op het erf. Daar vind je meer dan 35 kramen met verschillende streek- en handwerkproducten, woonaccessoires, koffie en thee en allerlei lekkernijen uit de streek. Daarnaast worden er voor kinderen verschillende leuke activiteiten georganiseerd; van knutselen tot het zelf uithollen van een pompoen.

De markt en het plukveld zijn gratis te bezoeken: je betaalt alleen voor de producten die je mee naar huis neemt. De boerderij is zowel met de auto, de fiets als te voet te bezoeken. De auto kun je gratis parkeren op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. Zowel op zaterdag 12 als zondag 13 oktober is de markt geopend van 10.00 tot 16.30 uur en te vinden aan de Huningaweg 19 in Oostwold.

Uittips
  • De Nieuwlandse Akker, Redactie Noorderland
  • Adobe Stock