Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zaterdag 30 oktober: Moordmysterie in het Noordelijk Scheepvaartmuseum

Op de vooravond van Halloween beleef je in het museum een bloedstollend avontuur terwijl je probeert de moordzaak op te lossen.

maan

Ben je een detective pur sang en heb je altijd al mee willen doen aan een moordmysterie? Dan is dit je kans! Hoewel er maar zes personen in het museum waren ten tijde van de moord, staat de politie voor een compleet raadsel. Lukt het jou om dit mysterie op te lossen en de dader te ontmaskeren? Op zaterdag 30 oktober, de dag voor Halloween, kun je elk half uur tussen 17.00 en 19.30 uur in het Noordelijk Scheepvaartmuseum terecht voor een bloedstollend avontuur waarbij je de hoofdrol speelt in je eigen detectiveverhaal.

Los de moord op
Nadat na sluitingstijd een harde gil galmt in de entreehal van het museum, treft de toegesnelde suppoost daar de schoonmaakster aan. Naast haar, onderaan de trap op de koude stenen vloer, ligt het lichaam van een onbekende vrouw. Ze heeft een lelijke hoofdwond en een stroompje bloed uit haar linker mondhoek. De vrouw is dood… Er zijn zes verdachten en je kunt verspreid door het hele museum aanwijzingen vinden. Kun je aan de hand van de tips achterhalen hoe de vrouw om het leven in gekomen en wie de moord heeft gepleegd?

Praktische informatie
Het spel is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar en kost € 5 per persoon. Het leukst is het om in een groepje van maximaal vier personen mee te doen. Je hebt ieder je eigen mobieltje nodig met een databundel omdat je in de krochten van ons grote, donkere, eeuwenoude museum niet altijd even goed WiFi bereik hebt. Op je mobiel moet je QR-codes kunnen scannen en er moet een zaklamp op zitten. Ook een notitieblokje en pen is belangrijk! Je kunt elk half uur tussen 17.00 en 19.30 uur starten. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl. Vermeld in de e-mail het aantal personen én het tijdstip waarop je wilt beginnen.

Uittips
  • Noordelijk Scheepvaartmuseum
  • VladGans/iStock