Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je zelf de lekkerste BBQ-saus

Deze mag niet ontbreken bij het barbecueën. 

BBQ-saus

Een stukje vlees van de barbecue is heerlijk, maar wordt nóg lekkerder met de juiste saus erbij. Deze BBQ-saus is rokerig van smaak, lekker kruidig en ook nog eens gemakkelijk om te maken. Om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 375 milliliter tomaten passata
  • 175 milliliter water
  • 45 gram bruine suiker
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout en peper

Zo maak je de BBQ-saus:

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olie in een sauspan en bak de ui en de knoflook op laag vuur voor ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg nu alle andere ingrediënten aan de pan toe.
  3. Pureer het geheel met een staafmixer en laat het nog een kwartiertje inkoken op laag vuur. Roer het mengsel regelmatig.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Culinair
  • Naomi via Kookfans
  • Adobe Stock