Een stukje vlees van de barbecue is heerlijk, maar wordt nóg lekkerder met de juiste saus erbij. Deze BBQ-saus is rokerig van smaak, lekker kruidig en ook nog eens gemakkelijk om te maken. Om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten:
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 375 milliliter tomaten passata
- 175 milliliter water
- 45 gram bruine suiker
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels worcestersaus
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel mosterd
- zout en peper
Zo maak je de BBQ-saus:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olie in een sauspan en bak de ui en de knoflook op laag vuur voor ongeveer 3 minuten.
- Voeg nu alle andere ingrediënten aan de pan toe.
- Pureer het geheel met een staafmixer en laat het nog een kwartiertje inkoken op laag vuur. Roer het mengsel regelmatig.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
Culinair
- Naomi via Kookfans
- Adobe Stock