Zet de BBQ maar vast aan: deze zomer is het weer tijd om te grillen. Friezin Corien Stellingwerf van de foodblog Coriens Iten beschrijft in de nieuwe zomereditie van Noorderland hoe je – heel simpel – de lekkerste mosselen op de BBQ bereidt. Aan de slag!
Ingrediënten:
- 1 kilo mosselen
- 1 stengel citroengras
- 10 centimeter gember
- 2 tenen knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 rode peper
- 1 paprika
- 2 eetlepels oestersaus
- 4 theelepels paprikapoeder
- koriander naar smaak
Zo bereid je de mosselen op de BBQ:
- Zet de BBQ alvast op 200 graden.
- Was de mosselen goed met koud water en verwijder dan de kapotte en de openstaande exemplaren. De openstaande mosselen geef je een tik op het aanrecht en doe je terug als de mossel weer sluit. Blijft hij open, dan gooi je die mossel ook weg.
- Snijd de gember, knoflook, rode peper (zonder of met een beetje zaadlijst voor extra pit, wat je zelf het lekkerst vindt), koriander en citroengras fijn. Snijd de paprika in blokjes.
- Leg vier vellen aluminiumfolie klaar en verdeel hierover de gesneden groente en alle smaakmakers (behalve de koriander). Leg hierop de gewassen mosselen. Schenk hier overheen de kokosmelk en strooi in elk pakketje een theelepel paprikapoeder.
- Vouw de pakketjes helemaal dicht en leg ze op de BBQ met indirecte warmte op 200 graden voor ongeveer 13 tot 15 minuten (met de deksel dicht).
- Serveer de pakketjes en strooi tot slot de koriander in de opgemaakte pakketjes.
Culinair
- Corien Stellingwerf
- Corien Stellingwerf