Ingrediënten:
Voor 12 gevulde eieren
- 6 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel volle yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- rasp van 1/2 citroen
- 100 gram gerookte zalm
- handje fijngesneden verse peterselie
- snuf paprikapoeder
Zo maak je gevulde eieren met zalm:
- Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze.
- Halveer de eieren in de lengte en haal het eigeel eruit.
- Prak het eigeel met een vork en meng de yoghurt, mayonaise, mosterd, citroenrasp, peterselie en het paprikapoeder erdoorheen.
- Doe de vulling in een spuitzak en spuit mooie toefjes in het eiwit. Heb je geen spuitzak? Dan kun je ook een lepel gebruiken.
- Snijd de zalm in kleine blokjes en versier de gevulde eieren ermee. Garneer ze ten slotte met een blaadje peterselie.
Culinair
- SmaakMenutie
- Adobe Stock