Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker recept voor de feestdagen: gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren zijn een ideaal hapje voor de feestdagen, want zeg nou zelf: wie houdt er niet van een lekker gevuld eitje? Ze zijn makkelijk en snel om te maken en altijd een succes op de hapjesschaal of bij het kerstdiner. In dit recept maken we gevulde eieren met een vleugje mosterd, verse peterselie en gerookte zalm. Geniet ervan!

Gevulde eieren

Ingrediënten:

Voor 12 gevulde eieren

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel volle yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • rasp van 1/2 citroen
  • 100 gram gerookte zalm
  • handje fijngesneden verse peterselie
  • snuf paprikapoeder

Zo maak je gevulde eieren met zalm:

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze.
  2. Halveer de eieren in de lengte en haal het eigeel eruit.
  3. Prak het eigeel met een vork en meng de yoghurt, mayonaise, mosterd, citroenrasp, peterselie en het paprikapoeder erdoorheen.
  4. Doe de vulling in een spuitzak en spuit mooie toefjes in het eiwit. Heb je geen spuitzak? Dan kun je ook een lepel gebruiken.
  5. Snijd de zalm in kleine blokjes en versier de gevulde eieren ermee. Garneer ze ten slotte met een blaadje peterselie.
Culinair
  • SmaakMenutie
  • Adobe Stock