Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Dit zijn de leukste kringloopwinkels van Friesland

Ga op zoek naar unieke vondsten voor een leuke prijs!

Kringloopwinkels

Het leuke aan tweedehands winkelen is dat het zo vriendelijk is voor de portemonnee. Deze kringloopwinkels in Friesland hebben een mooi aanbod aan kleding, meubels, boeken en nog veel meer voor een zachte prijs. Maak er een leuke dag van: stippel een route uit langs deze winkels en houd tussendoor even pauze op een terras in een van de vele pittoreske dorpjes van Friesland.

Afrika

Kringloopwinkel Afrika in Surhuisterveen is echt énorm. Je kunt er eindeloos ronddwalen langs meubels, kleding, spullen voor in huis en ga zo maar door. Dit is een kringloopwinkel zoals we het graag zien: geen opsmuk of luxe aankleding, maar gewoon een prima plek om voor weinig geld iets te kunnen kopen. Naast Afrika zijn ook kringloopwinkels Pikulan en Op Struun in Surhuisterveen een bezoek waard.

Hart in Friesland

Kringloopwinkel Hart in Friesland is groot, maar tóch erg gezellig. In de slogan van Hart in Friesland wordt de winkel een "struinparadijs" genoemd. Dat is niet gek, want struinen kun je volop in de grote loods: bijvoorbeeld tussen de vele kledingstukken en de leuke plantenpotten. Bijzonder aan deze kringloopwinkel is het muntjessysteem. Wie iets koopt krijgt munten, die vervolgens in kokers voor verschillende goede doelen gegooid kunnen worden. Klanten van de kringloopwinkel denken via de muntjes dus zelf mee over waar de kringloop aan bijdraagt.

Estafette

Estafette-kringloopwinkels vind je door heel Friesland, maar de grootste zit in de hoofdstad. Deze Recycle Boulevard in Leeuwarden heeft een frisse uitstraling, maar verkoopt natuurlijk wel gewoon tweedehandsjes. Leuk aan deze kringloopwinkel is het plantenasiel: oude huisplanten worden hier goed verzorgd zodat ze ergens anders – misschien bij jou thuis! – weer door kunnen groeien. Daarnaast kun je een pauze nemen in de Eethoek met een drankje of wat lekkers te eten. Ben je niet zo dol op grote ketens? Dan heeft Leeuwarden meer dan genoeg opzichzelfstaande kringlopen, zoals Goederenland of Strune.

De Wissel

In het pittoreske Dokkum vind je De Wissel. Wie hier binnenwandelt zal het opvallen hoe netjes deze kringloopwinkel is: alle spullen staan in keurige rijen opgesteld. Kringloopwinkels kunnen nog weleens overweldigend zijn, maar dat is hier gelukkig niet het geval. In De Wissel kun je geordend op zoek gaan naar unieke spullen en bijkomen met een kop koffie of thee. Daarna is een bezoek aan het Elfstedenstadje zelf ook zeker de moeite waard.

LichtpuntLoods

Dit is een ouderwets gezellige kringloop: niet luxe aangekleed of strak ingericht, maar wel een leuke plek om te zoeken naar spullen voor een zacht prijsje. Met zoeken ben je trouwens nog wel even bezig, want deze winkel is er een van formaat. LichtpuntLoods in Kollumerzwaag is daarnaast een ontmoetingsplek, waar je nog een vast clubje mensen tegenkomt dat er een kopje koffie met elkaar drinkt. Voor een gemoedelijke sfeer kun je hier dus terecht!

Uittips
  • Adobe Stock