Favoriete stamppot
Vorig jaar maakte het televisieprogramma Tijd voor MAX een speciale uitzending ter ere van Andrés verjaardag. Dankzij series als Denkend aan Holland en Heel Holland Bakt zijn André en Janny van der Heijden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus als er iemand is die weet waarmee je André blij maakt, dan is het Janny wel. Ze was daarom te gast in het programma om Van Duins lievelingseten te maken: spruitjesstamppot met mosterd, spekjes en rookworst. We leggen je in dit recept uit hoe je deze stamppot maakt.
Ingrediënten:
- 1 kilo aardappels
- 500 gram spruitjes
- scheutje melk
- klontje boter
- spekjes
- 1 (verse) rookworst
- mosterd naar smaak
- zout en peper naar smaak
Zo maak je favoriet van André van Duin:
- Schil de aardappels en kook ze met een snufje zout.
- Maak vervolgens de spruitjes goed schoon en snijd ze in vieren.
- Kook de spruitjes beetgaar.
- Bak ondertussen de spekjes uit en warm de rookworst op.
- Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn en stoom ze kort droog.
- Stamp vervolgens de aardappels fijn en maak er met een scheutje melk en een beetje boter een stevige puree van.
- Giet de spruitjes af en stamp ze door de aardappels.
- Breng daarna de spruitjesstamppot op smaak met mosterd en wat peper en zout naar smaak en meng de helft van de spekjes erdoorheen.
- Serveer de overige spekjes en de rookworst er apart bij. Eet smakelijk!
- MAX Vandaag, Janny van der Heijden, Kookfans
- Adobe Stock