Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Dit zijn de leukste kringloopwinkels van Drenthe

Hier vind je de mooiste tweedehandsjes!

Kringloopwinkels Drenthe

Zin in een dagje uit? Ga eens op ontdekkingstocht in kringloopwinkels in Drenthe. Wie weet scoor je wel een vintage kastje, een tijdloos kledingstuk of een andere bijzondere parel. De redactie van Noorderland zette een aantal van de leukste tweedehandswinkels in de provincie voor je op een rij. Shoppen maar!

Het Goed in Emmen

Bij Het Goed in Emmen vermaak je je wel even: de kringloopwinkel is enorm. Je vind er meubels, boeken, kleding, serviezen en allerlei snuisterijen. Daarnaast kun je er koffie drinken of lunchen. Leuk aan Het Goed in Emmen is de inrichting: de kleding hangt bijvoorbeeld op kleur en er is een speciaal hoekje met opvallende of vintage tassen, assecoires en kleding. Maak je bezoek een onderdeel van een dagje shoppen in Emmen, of rijd nog even verder naar de verschillende andere kringlopen in de stad, zoals De WAAR of Dorcas.

Wees Welkom in Vries

In het Drentse dorp Vries vind je kringloopwinkel Wees Welkom. Dit is misschien wel de kleinste winkel van deze lijst, maar laat het formaat je niet weerhouden om er wat leuks te scoren. De winkel is gezellig ingericht en je kunt er goed terecht voor boeken, kleding en snuisterijen. Klaar met rondsnuffelen? Kringloopwinkel Vries ligt maar een minuut lopen van Wees Welkom af en is groot genoeg om je nog wat langer te kunnen vermaken. Wie bij wil komen van al dat winkelen kan neerstrijken op een terras in het gezellige dorp.

De Hippe Kringloop in Assen

Kringloopliefhebbers vallen in Assen met hun neus in de boter: hier vind je meer dan tien kringloopwinkels! De Hippe Kringloop is niet groot, maar wel leuk om een bezoek aan te brengen. Het is er knus ingericht en je vind er een gezellig restaurant mét terras waar je koffie kunt drinken of een broodje kunt eten. Wil je nog even door? Dan kun je bijvoorbeeld nog naar GoudGoed, Het Struunhuus, Het Goed of Het Kleinste Kringloopwinkeltje van Assen gaan.

Blij van Toen in Rolde

Als je dan toch in Assen bent, kun je net zo goed even doorrijden naar Rolde. In dit dorp vind je kringloopwinkel Blij van Toen. Deze winkel heeft de mooiere spullen al voor je uitgezocht, dus echte afdankertjes kom je er niet tegen. Je vind er vintage, antiek en curiosa, maar ook zelfgemaakte producten uit de buurt: van zeep en ansichtkaarten tot gehaakte accessoires en kussens gemaakt van vintage dekens.

Kringloopwinkel Meppel

Dit is een kringloopwinkel zoals we het graag zien: hier staat het namelijk lekker vol! Het plafond is afgeladen met lampen en er staan rijen aan meubels en snuisterijen. Je kunt hier dus uitgebreid op zoek naar echte parels. Krinloopwinkel Meppel is een van de grootste tweedehandswinkels in de regio, dus hier vermaak je je wel even. Heb je toch nog tijd over? Rijd dan door naar De Kring in Meppel, want ook deze winkel is groot genoeg om je de rest van de middag te vermaken.

Cultuur
  • Adobe Stock