Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6x de leukste boerderijwinkels in het noorden

Haal je boodschappen lokaal en duurzaam in deze winkels.

Boerderijwinkels

Een bezoek aan een boerderijwinkel is niet alleen leuk, maar ook duurzaam. Je haalt dan namelijk je groenten, zuivel, eieren en andere ingrediënten uit de buurt en vaak van een biologische boerderij. Daarnaast steun je de boeren in je regio én zijn je boodschappen super vers. De redactie van Noorderland zette zes leuke boerderijwinkels in Groningen, Friesland en Drenthe voor je op een rij.

Kleikracht in Winsum

Op de biologische melkveehouderij Kleikracht wordt kaas gemaakt in de eigen kaasmakerij. Maar in de winkel op het erf vind je naast kaas ook vlees van eigen koeien en andere biologische producten zoals groenten, jam, wijn, cider en broodbeleg. Probeer vooral de belegen kaas eens uit wanneer je langsgaat, want die won in 2017 zilver op de landelijke Cum Laude-kaaskeuring. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je in de winkel terecht.

Eikemaheert in Loppersum

Eikemaheert is een gevarieerd bedrijf: hier vind je akkerbouw, tuinderij en fruitteelt. Het is een kleinschalige, biologische boerderij die haar producten ook in een erfwinkel verkoopt. Je vindt er onder andere verse sappen, kazen, groenten en eigen kippenvlees. Eikemaheert biedt ook wekelijkse groentepakketten aan en verkoopt in de zomer bloemboeketten uit de tuin. De winkel is op zaterdagochtend open.

Oer de Wiel in Veenwouden

In de winkel van Oer de Wiel wordt vooral rundvlees van eigen Hereford-koeien verkocht. Het bedrijf is biologisch, wat onder andere betekent dat de koeien in natuurgebied Oer de Wiel grazen en in een familiekudde leven. Naast vlees vind je er ook eieren, sappen, jam, honing en andere streekproducten. De winkel van Oer de Wiel is elke vrijdag open.

Timpelsteed in Ingwierrum

Timpelsteed is een biologisch akkerbouwbedrijf en een zorgboerderij. In de bijhorende boerderijwinkel vind je naast groenten, fruit, zuivel, brood en droogwaren ook glutenvrije en veganistische opties. Je kunt er ook terecht voor groente- en fruitpakketten en combipakketten. Op maandag, donderdag en zaterdag is de winkel geopend.

‘t Vershuus in Ruinen

’t Vershuus is de grootste streekproductenwinkel in Drenthe en is een samenwerking tussen een lokaal fruit-, pluimvee- en melkveebedrijf. In de boerderijwinkel worden onder andere fruit en fruitproducten zoals jam, maar ook vlees, eieren, kaas en zuivel van deze boerderijen verkocht. Je vindt er ook een gezellig café waar je broodjes, soepen, drankjes en grootmoeders appeltaart kunt nuttigen. 't Vershuus is open van maandag tot en met zaterdag.

Wolting in Zwinderen

Familiebedrijf Wolting is gespecialiseerd in traditionele akkerbouw. In de kleinschalige boerderijwinkel worden onder andere aardappelen, spinazie en waspeen uit eigen oogst verkocht. Je vindt er ook veel andere verse groenten, fruit, zuivelproducten en streekproducten uit de buurt. De winkel is geopend van maandag tot en met woensdag, vrijdag en zaterdag.

Shopping
  • Stella Dekker Fotografie, Marketing Groningen, Eikemaheert