Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Dit zijn de leukste kringloopwinkels van Groningen

Shoppen met een klein budget!

kringloopwinkels

Het wordt steeds populairder: tweedehands winkelen. Stippel een route uit langs leuke kringloopwinkels, ga tussendoor een keer koffie drinken op een terras en beleef een budgetvriendelijke dag. Deze kringloopwinkels in de provincie Groningen hebben genoeg keuze, en zijn daarnaast knus en gezellig of juist van formaat. Veel plezier met je zoektocht naar tweedehands schatten!

OldScool

In een oud schooltje in Bellingwolde zit de sfeervolle kringloopwinkel OldScool. Vooral hun grote verzameling antieke Philips-radio's valt op, maar ook klokken, muziekinstrumenten en eigenlijk alles wat je normaal in een kringloop vindt is er vertegenwoordigd. Rijd na je bezoek 5 minuten door naar Kringloop Curiosa de Koestal in Blijham, waar je in een grote schuur nog even door kunt zoeken naar tweedehands pareltjes.

Kringloopwinkel BWRI

In een grote loods in Hoogezand zit kringloopwinkel BWRI. Deze nette winkel heeft veel aanbod in kleding en meubels: daar vermaak je je dus nog wel even! Ook de boekenwurm zal er wel iets vinden. En wanneer je dan eindelijk bent uitgekeken is kringloopwinkel de Graanschuur in Hoogezand ook nog een bezoekje waard. Je vind er onder andere veel kleding – scoor je hier je nieuwe favoriete blouse?

Kringloopcentrum 't Trefpunt

Vanbuiten lijkt het niet zo groot, maar Kringloopcentrum 't Trefpunt in Marum is eigenlijk best ruim. De winkel bevindt zich in een voormalig woonhuis en heeft haar producten uitgestald in verschillende kamers. Zo is er bijvoorbeeld een boekenkamer en een speciale ruimte voor serviesgoed. Het is er opgeruimd, de spullen zijn netjes en de prijzen klein. Gewoon een fijne kringloop, dus.

Westerkwartier

Voor tweedehands kleding kun je terecht bij kringloopwinkel Westerkwartier in Tolbert. Hier vind je rijen aan dames- en herenkleding. Scoor er je nieuwste zomerjurk of een handige hoed voor op het strand. Trek wel wat tijd uit voor je bezoek aan Westerkwartier, want de winkel is enorm en heeft naast kleding ook genoeg andere tweedehands spullen. Wanneer je er uitgekeken bent, kun je voor vintage, antiek en tweedehands ook nog verder naar Hergebruik Weiting in Tolbert. Bij deze kringloopwinkel tik je vooral mooie meubels op de kop.

Wedeka

Wedeka is een keten van kringloopwinkels met filialen in Stadskanaal, Veendam en Ter Apel. De winkel in Veendam is het grootst, met een flinke bovenverdieping. Wedeka is een typische kringloopwinkel: niet luxe aangekleed of fleurig ingericht, maar wél leuk geprijsd. Kledingstukken vind je er nog voor een paar euro en de meubels scoor je er voor een prikkie.

Groningen

In de hoofdstad zitten zó veel tweedehandswinkels. De Winkel van Sinkel heeft de leukste naam, maar ook in de grote winkels van Stichting Fair Back en What's In? vermaak je je nog wel even. Vergeet daarnaast de vier (!) Mamamini-kringloopwinkels verdeeld over Groningen-stad niet, of de kringloopwinkels van GoudGoed.

Ben je specifiek op zoek naar tweedehands kleding? Dan raden we Appel&Ei aan de Oosterstraat in Groningen aan. Het is er wat prijziger dan in de gemiddelde kringloop, maar dan weet je wel zeker dat je een net kledingstuk hebt dat nog niet zo oud is. Ook bij de kledingboetiek van Mamamini kun je goed scoren en bij Vintage Island vind je échte vintage kleding.