Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Leuk voor de zomer: het Liefs uit het Noorden-spel

De noordelijke variant van 30 Seconds! 

Liefs uit het Noorden-spel

Het is zomer: voor velen betekent dat knusse avonden met een bordspel op de camping, in het vakantiehuis of gewoon thuis aan de keukentafel. Voor liefhebbers van Groningen, Friesland en Drenthe heeft de redactie van Noorderland daarom een leuk stuk vermaak gevonden. Het Liefs uit het Noorden-spel test je kennis over plaatsen, mensen en cultuur in het noorden.

Liefs uit het Noorden-spel

Je hebt er misschien weleens van gehoord of het al gespeeld: 30 Seconds, een vermakelijk spel voor teams van twee personen. Elk team krijgt een kaartje met daarop vijf woorden. Dit zijn bijvoorbeeld bekende personen, grote steden of tv-programma's. In 30 seconden moet één persoon de woorden uitleggen en diens teamgenoot moet raden om welke woorden het gaat. Het doel is dus om zo snel mogelijk alle vijf punten te scoren!

Het Liefs uit het Noorden-spel werkt precies zo, alleen heeft het natuurlijk wel een noordelijke twist. De woorden op de kaarten zijn namen van lokale helden, iconische bezienswaardigheden en onderdelen van de noordelijke cultuur. Weet jij al hoe je Piet Paulusma gaat omschrijven? Als je oant moarn zegt heeft je teamgenoot het vast zo geraden.

Praktische informatie

Op de website van Liefs uit het Noorden vind je meer informatie over het spel. Het bestaat uit 40 kaartjes met daarop vijf woorden: in totaal zijn er dus 200 woorden om te raden. Het spel is online te koop voor €7,95. Je ontvangt na aankoop een PDF-bestand met de spelregels en alle kaartjes dat je vervolgens zelf kunt printen en uitknippen. Voor het bijhouden van de tijd kun je een telefoon of horloge gebruiken.

Cultuur
  • Liefs uit het Noorden
  • Liefs uit het Noorden