Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuw in de Fraeylemaborg: Fraeylema Escape

Ontrafel het geheim van de Fraeylemaborg.

Fraeylemaborg

Wie door de historische ruimtes van de Fraeylemaborg in Slochteren loopt, waant zich even terug in de tijd. De borg is dan ook een goede plek om de fantasie de vrije loop te laten. Vanaf 14 juli kan dat zelfs nog beter, want dan kunnen bezoekers meedoen aan een nieuw interactief spel dat je door de borg heen leidt. Leuk voor jong én oud!

Fraeylema Escape

Misschien heb je er weleens van gehoord of het zelfs al gespeeld: een escape room. Dit is een uitdagend spel voor jong en oud dat tot de verbeelding spreekt. Bij de meeste escape rooms wordt je met een groepje opgesloten en moet je jezelf bevrijden door middel van het maken van puzzels. Vaak heeft zo'n spel een bepaald thema en kun je helemaal opgaan in het mysterie dat je moet oplossen.

De Jongerenraad van de Fraeylemaborg heeft een nieuw spel ontwikkeld dat veel weg heeft van een escape room. Op zondag 14 juli kan het voor het eerst door het publiek gespeeld worden. Je wordt niet opgesloten, maar Fraeylema Escape heeft wel puzzels en een mysterie om op te lossen. Een zoektocht naar gestolen zilverwerk neemt je mee op onderzoek door de borg en filmpjes op je telefoon geven aanwijzingen.

Voor wie nog een avontuurlijke activiteit zoekt, is Fraeylema Escape dus een leuke tip. Het escapespel is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar en te spelen in groepen van maximaal vier personen. Tijdens de feestelijke opening op 14 juli kun je tussen 14.00 en 17.00 uur gratis meespelen.

Praktische informatie

Via de website van de Fraeylemaborg vind je alvast meer informatie over het spel. Wie op de openingsdag mee wil spelen moet zich van te voren opgeven per mail. Ook na de opening van het spel kunnen bezoekers van de borg meedoen: ze hebben dan een entreeticket nodig en moeten van tevoren reserveren via de Fraeylemaborg-website. Entree voor volwassenen bedraagt €9, voor kinderen tot en met twaalf jaar is dit €3,50.

Cultuur
  • Fraeylemaborg
  • Adobe Stock