Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Dit zijn de leukste uittips voor het weekend

Van een foodfestival tot herfstige markt: er is dit weekend genoeg te beleven in de noordelijke provincies. Of je nou liever Halloween viert met de (klein)kinderen, een bezoek brengt aan het historische dorp Orvelte of bijzondere natuurwijnen gaat proeven, er is voor ieder wat wils!

Uittips

Wild Festival in Groningen

Liefhebbers van natuurdranken opgelet: op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober wordt op het voormalige Suikerterrein in Groningen het Wild Festival georganiseerd, een plek waar je bijzondere natuurwijnen, wilde bieren en ciders kunt proeven. De drankjes hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn ontstaan door wilde en spontane vergisting. Het resultaat is een combinatie van bijzondere smaken en unieke verhalen.

Lokale brouwerijen uit alle streken van de wereld presenteren zich op het festival. Daarnaast vind je er heerlijk (wild) eten van onder andere De Wilde Slager uit Groningen. Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van Wild Festival.

Dag van het Ploegpaard in Orvelte

Op zondag 20 oktober wordt de Dag van het Ploegpaard in Orvelte georganiseerd, in het leven geroepen door ambachtsman Fokke Steen. Met deze speciale dag wil hij zijn grote passie voor paarden overbrengen. Aanschouw gedurende de dag tal van grote trekpaarden die op authentieke wijze het land rondom Orvelte ploegen. Ondertussen vindt op de brink in het dorp een gezellige markt plaats met een gevarieerd aanbod; van herfstaccessoires tot lekkere streekproducten. Het evenement begint om 10.00 uur en is gratis toegankelijk.

Ploegpaard. Foto: Adobe Stock

Fruitpersdagen in Blauwestad

Op zondag 20 oktober zijn er rond de schuur in de boomgaard van Park van Pomona, in het park in Blauwestad, voor het vierde jaar op rij speciale fruitpersdagen. Je kunt dan met fruit uit eigen tuin langskomen en dit laten persen en verpakken. Het is ook mogelijk om zelf fruit te plukken in de boomgaard van Park van Pomona en ter plekke je oogst te laten persen. Daarnaast zijn er in en rondom de boomgaard velden met wilde bloemen. Daaruit mag een grote bos geplukt worden. Aan de slag dus!

Gaasterlandse Natuurweek in Oudemirdum

In de herfstvakantie vindt de Gaasterlandse Natuurweek plaats, met allerlei leuke en leerzame natuuractiviteiten voor jong en oud. De week wordt afgetrapt op zondag 20 oktober met een markt bij Manege Gaasterland in Harich: daar staan allerlei kraampjes waar je kunt winkelen, maar ook inspiratie kunt opdoen om bijvoorbeeld biologisch te tuinieren of duurzamer te leven.

Op de andere dagen worden er allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals paddenstoelenexcursies, herfstwandelingen en workshops. De entree is gratis; kijk voor meer informatie over activiteiten en tijden op de website van de Gaasterlandse Natuurweek.

Attractiepark Drouwenerzand in Halloweensfeer

Eind oktober is het Halloween, een populaire feestdag overgewaaid uit de Verenigde Staten. Ook het Drentse attractiepark Drouwenerzand in Drouwen verkeert die maand in griezelige sferen: overal liggen Halloween-decoraties, strobalen, pompoenen en het park is versierd met sfeerverlichting. Daarnaast lopen er spannende figuren rond die je de stuipen op het lijf jagen en wordt er een heuse griezelparade georganiseerd. Durf jij het, samen met de (klein)kinderen, aan? Kijk voor openingstijden en toegangsprijzen op de website van Drouwenerzand.

Uittips
  • Redactie Noorderland
  • Hoofdfoto: Stella Dekker via Marketing Groningen