Lifestylemagazine over Noord-Nederland

11x De leukste zomermarkten in Groningen, Friesland en Drenthe

Met deze markten op de agenda verveel je je deze zomer niet.

Zomermarkten

Op deze markten vind je niet alleen (h)eerlijke streekproducten, leuke vintage vondsten of je nieuwste kunstaanwinst - je maakt daarnaast kennis met fantastische plekken in het mooie noorden. De meeste van deze markten zijn ook nog eens gratis te bezoeken.

Flinke Flea Market

In Hemelum vindt vanaf zondag 9 juni twee keer per maand deze grote rommelmarkt en kofferbakverkoop plaats. Voor €2,50 entree (kinderen tot 12 jaar gratis) vind je hier je tweedehands pareltjes en valt er nog even na te genieten op een zonnig terras midden in het weiland.

Klein Berlijn

Voor vintage moet je deze zomer op de Grote Markt in de stad Groningen zijn. Meubels, accessoires, kleding en andere snuisterijen zijn ruimschoots te vinden op deze sfeervolle markt op zondag 16 juni. Foodtrucks en lokale DJ’s maken een bezoek aan de markt een complete ervaring.

SintJan Midzomermarkt 

In de Cloostertuin achter de Willibrorduskerk in Kloosterburen vindt op zaterdag 22 juni een gezellige markt plaats. Kom een rondje struinen op deze heerlijke groene plek vol activiteiten, muziek, eten en drinken.

Boekenmarkt Coevorden

De jaarlijkse boekenmarkt in het centrum van Coevorden vindt deze zomer plaats op zaterdag 29 juni. Ga op zoek naar nieuw leesvoer voor een leuke prijs in deze mooie, historische stad.

Montmartre Sellingen

Op zaterdag 13 juli wordt het dorpje Sellingen omgetoverd tot een sfeervolle markt met Frans thema. Kunstenaars stallen hun creaties uit en geven een kijkje in hun techniek en stijl. Kom langs, doe inspiratie op, neem deel aan workshops en waan je voor een dagje in Parijs.

Boerderijfair 

Gasselternijveen’s Blauwe Bessen Boerderij organiseert op zondag 21 juli en zondag 18 augustus weer hun jaarlijkse Boerderijfair. Voor €2,50 entree (kinderen gratis) geniet je van een dag snuffelen tussen allerlei handgemaakte (streek)producten, planten, etenswaren en nog veel meer.

Coopluydenmarkt

Reis terug in de tijd tijdens de Coopluydenmarkt in Appingedam op vrijdag 2 augustus. Bekijk de tientallen kraampjes terwijl je door middeleeuwse straten loopt, of maak een rondvaart langs de beroemde hangende keukens. Oude ambachten, middeleeuwse muziek, dans en straattheater maken de beleving compleet.

Bildtse Rembrandtmarkt

In 1634 gaf schilder Rembrandt van Rijn “zijn” Saskia het ja-woord in het Friese dorp Sint Annaparochie. Deze heugelijke gebeurtenis wordt in het dorp gevierd op zaterdag 3 augustus in de vorm van de Bildtse Rembrandtmarkt, waar tientallen standhouders antiek, curiosa, kunst en boeken aanbieden. Loop lekker langs de kramen, of laat je eigen voorwerpen taxeren in de speciale tent. Is het kunst of kitsch?

Dag van de Oogst en Orveltermarkt 

Op 4 augustus wordt de streek-ambachtenmarkt van het historische Orvelte vergezeld door allerlei demonstraties van oude ambachten. Waan je helemaal in het verleden met een bezoek aan dit idyllische dorpje en geniet van de kramen, activiteiten en muziek.

Wol, Handwerk & Hobbyfair 

Handgemaakte producten en hobbymateriaal zijn op 7 september volop te vinden op een markt in de landelijke siertuinen van de Vertakking in Ryptsjerk. De entree is €4,50 (kinderen tot 12 jaar gratis) en geeft toegang tot een heleboel inspiratie in een idyllische omgeving.

Kunstmarkt Opsterland  

Voor een gevarieerd aanbod aan kunst kun je op 14 september terecht op de jaarlijkse kunstmarkt in het Lycklamapark in Beetsterzwaag. Hier kun je naar hartenlust op zoek naar accessoires, keramiek, schilderijen en nog veel meer kunst. Ook is het nabijgelegen rijksmonument Het Lycklamahûs geopend voor bezichtiging.

Uittips
  • Romy van der Lingen
  • Stella Dekker Fotografie - Marketing Groningen