Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwe wandeling geopend in Groningen: de Graspieperroute

Onlangs lanceerde Ontdek Midden-Groningen de Graspieperroute, de vierde en laatste route van ’t Roege Pad. Deze route door natuurgebied 't Roegwold brengt je langs bos, weidse velden en moeras. Je zult er waarschijnlijk veel vogels tegenkomen, want het gebied is een waar paradijs voor ze. Misschien spot je wel een graspieper!

Graspieperroute

't Roege pad

't Roege Pad bestaat uit vier “ruige” wandelroutes door het Groningse natuurgebied ’t Roegwold en omliggende dorpen als Schildwolde en Slochteren. ’t Roegwold is een uniek natuurgebied met moerassen, rietvelden en veel bijzondere vogelsoorten. Voor de Graspieperroute openden eerder al de Waterhoenroute, IJsvogelroute en de Roerdomproute. Deze routes zijn tussen de 19 en 23 kilometer lang en lopen zoveel mogelijk over onverhard terrein: langs sloten en over waterschapspaden, over privéterrein of eeuwenoude kerkenpaden.

In elke route van ’t Roege Pad staan vogels centraal. Daarom heeft kunstenaar Marc van Vliet De Vogelluisteraars ontworpen: een verzameling van kunstwerken die ook functioneel zijn. De Vogelluisteraar is een speciale zitplek op 't Roege Pad waarop je in alle rust even plaats kunt nemen en naar vogels kunt luisteren. Misschien hoor je hier wel de ijsvogel!

Wandelen in 't Roegwold, met het Knuppelpad op de achtergrond. Foto: Wilco van der Laan

De Graspieperroute

Op de website van Ontdek Midden-Groningen vind je meer informatie over de Graspieperroute. Bij deze route van 23 kilometer lang wandel je door bossen, langs boerenakkers en over vlonderpaden, waaronder het Knuppelpad door het Dannemeer. De route start bij de Juffertoren van Schildwolde en eindigt bij een van de vele monumentale boerderijen die de dorpen Hellum en Schildwolde sieren. Bij elke route van 't Roege Pad hoort een stempelkaart van €5. Bij inlevering van een volle stempelkaart ontvang je dan een vogelspeldje dat past bij de route.

Routes
  • Ontdek Midden-Groningen
  • Hoofdfoto: Wilco van der Laan, Ontdek Midden-Groningen