Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6x de leukste overnachtingen in het noorden met kinderen

Gezellig samen met de (klein)kinderen. 

Overnachtingen kinderen noorden

Op vakantie of een weekendje weg in Noord-Nederland met de (klein)kinderen? We zetten de leukste accommodaties die perfect zijn voor kleintjes – en natuurlijk hun (o)pa's en (o)ma's – voor je op een rij.

Luxe genieten in Appelscha

Flink uitpakken? Boek dan een vakantie of weekend weg bij Brinckerduyn, een luxe en kleinschalig vakantiepark in Appelscha – met Nationaal Park Drents Friese Wold als achtertuin. Sommige “vakantievilla’s” hebben een eigen – verwarmd! – zwembad, wat natuurlijk gelijk staat aan eindeloos vertier voor de kids. Daarnaast kunnen zij heerlijk uitrazen in de kinderjungle en staan er talloze spelletjes voor hen klaar. En de papa’s en mama’s? Voor hen is er een privé sauna, een gevulde (!) wijnklimaatkast en een design BBQ op het terras. Jij blij, de kinderen blij.

Boerenvermaak in Ansen

Ontmoet Greet, Gerrit en Guusje, de vaste “gasten” van camping D’ Olde Kamp in Ansen. Wanneer je bij deze camping een overnachting in een van de keuterijtjes – vakantiewoningen in de stijl van vroegere, Drentse huisjes – boekt, krijg je gratis een geit als huisdier erbij. Terwijl jij van je ontbijtje geniet, begroeten de geitjes je vanuit hun boerenstal, die met een raam aan jouw vakantiestek grenst. De geiten mag je gedurende je verblijf zelf verzorgen; hartstikke leuk voor (klein)kinderen. Je mag ze zelfs meenemen voor een blokje om op het terrein. Zo dichtbij is de natuur nog nooit geweest.

Bere-gezellig in Grolloo 

Maar liefst 25 speeltuinen, een grote zwemvijver, een zwembad, een binnenspeeltuin én een enthousiast recreatieteam dat dagelijks een voorstelling verzorgt: tja, wij snappen wel dat de Berenkuil in Grolloo meerdere keren door ANWB verkozen is tot de leukste kindercamping van Nederland. Er zijn diverse kampeerplekken en accommodaties te boeken op dit 55 hectare grote natuurkampeerterrein; van een tent mét privé sanitair tot een knus Hans-en-Grietje-huis.

Even niks ‘hoeven’ in Twijzelerheide

Van een traditionele yurt tot een stijlvol vakantiehuisje inclusief hottub: in de hippe accommodaties van Het Wylde Pad is het goed toeven; voor zowel jong als oud. Op dit kindvriendelijke vakantiepark in het Friese Twijzelerheide is namelijk aan alles gedacht. Hier vind je genoeg activiteiten voor kleine “wylderikken” – we noemen: speeltuinen, bordspelletjes, trampolines en speeltoestellen – en worden de (groot)ouders ontlast. Zo zijn de bedden bij aankomst al opgemaakt, is er een voorraad met handig huisraad aanwezig en kunnen kinderbedjes, babyfoons en aankleedkussens gratis bijgeboekt worden.

Slapen tussen het stro in Oldehove 

Slapen tussen het stro: het klinkt alsof je dan eeuwen teruggaat in de tijd, maar anno 2024 kan dit “gewoon” nog bij camping Hayema Heerd in Oldehove. Hier is namelijk een compleet “strohotel” ingericht waar de bedden plaatsgemaakt hebben voor gigantische hooibalen. En dat biedt bijzonder veel voordelen, aldus de eigenaren: ‘Lekker nostalgisch, comfortabel, verkoelend en bovenal: heel uniek!’ Een overnachting die jij en de (klein)kinderen niet gauw zullen vergeten.

Glamping in Kollumerpomp

Wél het relaxte campinggevoel met de kinderen, maar niet het gesleep met talloze kampeerspullen en het eeuwige geklooi met de tent? Bij It Dreamlân in het Friese dorpje Kollumerpomp kun je glampen – luxe kamperen – in trekkershutten die van alle gemakken zijn voorzien. ‘De trekkershutten hebben twee gezichten,’ vertelt eigenaresse Minke. ‘In het hoogseizoen ervaar je echt het campingleven met alle reuring van dien. Buiten het seizoen is het een knus huisje midden in de natuur.’ Ideaal voor het hele gezin.

Leuk logeren
  • Redactie Noorderland
  • Eigen beeld accommodaties