Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kidsspecial van Noorderland nu verkrijgbaar in de winkels

Met onder andere: TikTok Tammo, de leukste uittips en routes en een nieuw kinderboek over de Groningse aardbevingsproblematiek. 

Kidsspecial

De Kidsspecial van Noorderland, een speciale editie voor jong én oud, is vanaf nu te koop in winkels in heel Nederland! Ook is deze nu gemakkelijk te bestellen via onze eigen webshop.

Het noorden door kinderogen

‘Zullen we een keer een Noorderland-editie speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen maken?’ klonk het een tijdje geleden op de redactie. ‘Een nummer vol (uit)tips, leuke adressen en inspirerende (kinder)verhalen!’ En zo geschiedde.

Wat zijn de leukste uitjes voor kids in het noorden? Welke routes zijn bij uitstek geschikt voor de kleine belhamels en jeugdige avonturiers? En waar kun je origineel overnachten? We hebben het in deze editie allemaal voor je opgesomd.

Sommigen zullen misschien nu denken: 'Maar ik heb helemaal geen (klein)kinderen, is deze editie dan wel wat voor mij…?' Ons antwoord? Een volmondig ja! Beleef met deze speciale editie ook eens ’t noorden door kinderogen – en haal het kind in jezelf weer eventjes naar boven.

Zo droomden wij op de redactie vroeger als kind ervan om een eigen boomhut te hebben. Die droom werd werkelijkheid in het Drentse dorp Anderen, waar jong en oud kan overnachten hoog tussen de boomtoppen. Noorderland nam er voor deze speciale editie een kijkje.

In deze nieuwe editie spraken we met internetsensatie TikTok Tammo. Foto: Marius van der Leij

Bomvol tips

Deze kidsspecial zit bovendien bomvol handige tips en verhalen die óók voor volwassenen interessant zijn. Zo sprak Noorderland-redacteur Ankie Lok met schrijver Pierre Carrière en illustrator Myriam Berenschot. Zij brachten een kinderboek uit over de aardbevingsproblematiek in Groningen. Hoe verpak je zo’n groots en volwassen onderwerp in onschuldige kindertaal en -tekeningen?

Verder spraken we met Johannes Peetsma, die met zijn alter ego TikTok Tammo het Groningse dialect weer onder jongeren populair maakt. In dit nieuwe nummer lees je het interview met deze geestige internetsensatie.

Laat je inspireren, ga eropuit en laat het kinderlijke enthousiasme in je aanwakkeren, met óf zonder (klein)kinderen. Alvast veel (lees)plezier!