Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6x de mooiste terrassen in Groningen-Stad

Wij zeggen alvast: proost!

Groningen

Een dagje Stad op de planning? Strijk op een zonovergoten dag neer op een van de vele terrasjes die Groningen rijk is. We zetten ter inspiratie de mooiste terrassen voor je op een rij.

De Sigaar

Een bruine kroeg met de allure van een grand café, dat is De Sigaar aan de Hoge der A ten voeten uit. Het is lekker borrelen met uitzicht op de gracht met daaraan zij aan zij monumentale pakhuizen, maar je kunt er ook een prima hapje eten. Ideaal voor lange avonden in de zon.

Zondag

'Doe mij maar het gras, het gras van het Noorderplantsoen', zong Ralf Poelman eens. Ontdek zelf "dat magische gras" bij eetcafé Zondag, dat midden in het Noorderplantsoen verstopt zit. 'Hier is het elke dag een beetje weekend', lezen we op de website van Zondag. En dat snappen we wel: het is hier heerlijk ontspannen zitten met een bakje koffie en een menukaart vol lokaal lekkers.

Harbour Café

In de bocht van de Oosterhaven vind je het pas vernieuwde Harbour Café, een heerlijke plek aan het water net buiten het stadscentrum. Ontloop hier de drukte: plof neer op de relaxstoelen en aanschouw, met een biertje of cocktail in de hand, de boten die voorbijvaren. Harbour Café is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 16.00 uur.

Prinsenhof

Het viersterren boetiekhotel Prinsenhof ligt praktisch aan de voet van de Martinitoren. Hier baad je heerlijk in luxe in een van de oudste en meest monumentale panden van de binnenstad. Bij goed weer is het terras op de binnenplaats geopend voor lunch, borrel en diner. Tip: neem ook een kijkje in de aangrenzende Prinsentuin. Een plaatje!

PRONK

Ontsnappen aan de stadse drukte? In de binnentuin van café PRONK, grenzend aan de Vismarkt en de Folkingestraat, is het juist een oase van rust. Probeer het zelf eens: PRONK is 7 dagen per week van 's ochtends tot 's avonds laat geopend. Leuk detail: op het terras staan ook een paar vuurtafels; sfeer gegarandeerd dus.

Het Pomphuis

Nog zo'n parel "aan de A": bar-restaurant Het Pomphuis heeft een heerlijk terras aan het water waar je eindeloos kunt borrelen. En wel zo handig tijdens onze Hollandse zomers: het terras is, indien nodig bij een regenbui, deels overdekt. Je kunt hier ook heerlijk lunchen en dineren. We tippen alvast de Pomphuis-tosti met belegen Groninger kaas en de zeewiersalade van 't Wad. Genieten!

Culinair
  • Redactie Noorderland, Jolanda de Kruyf
  • Stella Dekker Fotografie - Marketing Groningen