Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je sangria met Friese Berenburg

Zomer in 't glas! 

Sangria Berenburg

Heerlijk, een glaasje in de hand op een zonovergoten dag! En wat drinken we dan zoal? Nou, deze lekkere sangria met Berenburg bijvoorbeeld, als het aan de redactie van Noorderland ligt. Deze zomerse cocktail met een Friese twist flans je in een paar minuten in elkaar en het resultaat mag er wezen. Proef het zelf met dit recept. Proost – of zoals de Friezen zeggen: tsjoch!

Ingrediënten:

  • 200 milliliter Berenburg
  • 200 milliliter Seven-Up
  • 200 milliliter Gingle Ale
  • fruit naar keuze (bijvoorbeeld appel, peer, citroen, bessen, aardbei en sinaasappel)
  • ijsklontjes
  • takjes munt en schijfjes citroen en/of sinaasappel ter decoratie

Zo maak je deze sangria met Berenburg:

  1. Was alvast het fruit. Verwijder eventuele klokhuizen en snijd het fruit in kleine stukjes. Leg een paar schijfjes citroen en/of sinaasappel even apart.
  2. Meng de Berenburg, Seven-Up en de Ginger Ale met elkaar en roer dit goed door. Giet vervolgens dit mengsel in een grote kan of karaf.
  3. Voeg vervolgens ook het gesneden fruit en de ijskontjes toe. Laat het geheel eventjes staan zodat alle ingrediënten goed kunnen intrekken.
  4. Schenk vervolgens een paar glazen (dit recept is goed voor vier à vijf glazen) met de sangria in.
  5. Decoreer de glazen met een paar takjes munt en de overgebleven schijfjes citroen en/of sinaasappel.
Culinair
  • Bron: Mitra
  • Adobe Stock