Lifestylemagazine over Noord-Nederland

8 t/m 10 oktober: Nationale Kamermuziekfestival op Landgoed Hiemstrastate

Landgoed Hiemstrastate biedt een prachtig decor voor een unieke concertreeks.

Hiemstrastate

Op 8, 9 en 10 oktober worden door het hele land op 19 bijzondere locaties 70 concerten met klassieke en vernieuwende kamermuziek uitgevoerd. Voor dit exclusieve festival opent Natuurmonumenten de deuren van historisch erfgoed. Zo biedt landgoed Hiemstrastate in Drenthe een prachtig decor voor deze unieke concerten.

Op het landgoed bevindt zich naast een galerie ook een prachtige beeldentuin, waar je voorafgaand aan het concert een kijkje kunt nemen. Ook start er vanaf de galerie een met rode pijltjes aangegeven wandelroute van ruim 3 km.

De musici
Shuann Chai (fortepiano), Tami Krausz (traverso) bijten op vrijdag 8 oktober de spits af met werk van de componisten Beethoven en Kuhlau. Zaterdag speelt muzikaal duo Igor en Daria Roukhadze. Zondag is de beurt aan Trio Marie Soldat, fortepiano-trio, bestaande uit Cecilia Bernardini (viool), Keiko Shichijo (fortepiano) en Marcus van den Munckhof (cello). Dit trio speelt altijd op historische muziekinstrumenten en zal muziek van Beethoven en Schubert ten gehore brengen.

Natuur en erfgoed
Natuurmonumenten beschermt naast honderdduizend hectare natuurgebied ook ruim 2600 cultuurhistorische bouwwerken en landschappen. Directeur natuurbeheer Teo Wams: ‘Een heel weekeind lang worden onze gebouwen het podium voor gevarieerd muzikaal talent. Onze cultuur komt voort uit het landschap. Op een prachtige manier verbindt de samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds onze natuur met cultuur.’

Kaarten voor dit festival zijn vanaf €15,75 verkrijgbaar via de website. Daar kun je ook de andere concertlocaties bekijken.

Uittips
  • Natuurmonumenten
  • Natuurmonumenten