Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Luxe overnachten op ’t Holtingerveld

Maar met slechts vijf natuurlodges blijft de rust en vrede in het Drentse natuurgebied bewaard.

De Vier Eiken

Overdag wandelen, fietsen of mountainbiken en ’s avonds ontspannen in de sauna of samen in de hottub bubbelen onder de sterrenhemel: dát en meer bieden de natuurlodges van De Vier Eiken in Zuidwest-Drenthe.

Ik vertrek… niet
Al vanaf het moment dat Anne en Frans Plat elkaar kennen, droomden ze ervan een plek te runnen voor vakantiegangers. Dus toen de vorige eigenaar van De Vier Eiken in 2018 liet vallen dat hij klaar was om met pensioen te gaan, was er geen twijfel mogelijk wie het zou overnemen. Anne deed al de administratie voor de groepsaccommodatie en de vijf natuurlodges en ook Frans was dolenthousiast om hun 20 jaar lange droom te verwezenlijken. Zo was de deal gauw beklonken.

‘Ik kom zelf uit de omgeving, mijn vrouw komt van oorsprong uit België,’ vertelt Frans. ‘Toen we dachten aan zelf iets runnen, dachten we aan de verhalen uit Ik vertrek, maar nu zitten we nog geen 20 kilometer van mijn geboorteplaats vandaan.’ Het stel heeft geen moment spijt gehad van de overname en is nog iedere dag blij met de keuze. ‘We hebben elke dag het idee dat we zelf ook vakantie hebben,’ vertelt Frans enthousiast. En dat vakantiegevoel, dat kun je letterlijk elke dag ervaren op het Holtingerveld. Het groepsverblijf en de natuurlodges zijn namelijk het jaar rond te huren, want ieder seizoen brengt zijn eigen charme met zich mee.

Rust en ruimte
De vijf natuurlodges zijn opgezet in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten. ‘Het is eigenlijk een soort test, of natuur en wellness te combineren zijn,’ weet Frans te vertellen. Het perceel van De Vier Eiken grenst aan het Holtingerveld, dus er kwamen sceptische geluiden van buren die bang waren dat het te druk zou worden in dit mooie natuurgebied. Maar met slechts vijf natuurlodges blijft de rust en vrede bewaard en is de test dus geslaagd. In iedere lodge is ruime voor acht personen, die volledige privacy hebben. ‘De woningen zijn zo gesitueerd dat je niet bij elkaar naar binnen kijkt’, zegt Frans. ‘Daarnaast heeft ieder huisje een eigen sauna en hottub,’ voegt hij toe. De lodges zijn luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. In het interieur is gebruikgemaakt van de vier seizoenen: in het kleurenpallet herken je of een kamer lente, zomer, herfst of winter belichaamt.

Voor ieder soort mens is er wel wat te doen in de omgeving, maar de unique selling point blijft toch wel de natuur. ‘Vanaf ons terrein beginnen verschillende wandelroutes door het Holtingerveld,’ vertelt Frans enthousiast. ‘Als je hier in de omgeving wandelt, is geen vijf minuten hetzelfde’ Ook beginnen in de buurt ATB-routes voor de mountainbike voor de avontuurlijke mens. Maar geen zorgen, Anne en Frans weten hun gasten volledig te ontzien; alles kan geregeld worden. De Vier Eiken heeft bijvoorbeeld een afspraak met een fietsverhuurbedrijf dat fietsen kan brengen en halen, dus ook daar hoeven gasten zich geen zorgen om te maken. ‘Je kunt hier even helemaal tot rust komen, relaxen en opladen staat centraal,’ zegt Frans. ‘Als je ’s avonds onder de sterrenhemel in de hottub zit, dan geeft dat een speciaal gevoel.’

Informatie
Oosteinde 14
8351 HB Wapserveen
info@deviereiken.nl
deviereiken.nl

Leuk logeren
  • Tjitske Kingma
  • De Vier Eiken