Lifestylemagazine over Noord-Nederland

8 t/m 22 september: fietsexcursie langs hunebedden en grafheuvels in Emmen

In boswachterij Emmen zijn meerdere hunebedden en grafheuvels zichtbaar aanwezig.

Hunebed

Wil je de historische plekken van boswachterij Emmen ontdekken? Ga dan mee op een gevarieerde fietsexcursie. Op meerdere data in september kan je met een gids van Staatsbosbeheer een prachtige fietstocht van zo’n 14 km maken door boswachterij Emmen, een natuurgebied met vele zichtbare sporen uit het verleden.

In boswachterij Emmen zijn meerdere hunebedden – een van de oudste monumenten die in Nederland te vinden zijn – en grafheuvels zichtbaar aanwezig. In de IJstijd werden grote keien naar Drenthe meegevoerd en daarvan werden de hunebedden gebouwd en gebruikt als grafkamers. Ze werden vlak bij de nederzettingen van het Trechterbekervolk gebouwd. Je vindt er daarom soms een aantal vlak bij elkaar.

Tijdens de fietsexcursie wordt er onderweg zo’n vijf keer gestopt en maak je een korte wandeling om hunebedden en enkele grafheuvels te bekijken waarbij de gids informatie geeft, bijvoorbeeld over de geschiedenis ervan.

Informatie
De fietsexcursie vindt plaats op 8, 18, en 22 september. De tocht start op de woensdagen om 14.00 uur en op zaterdag om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname kost €6 per persoon en men dient een eigen, stevige fiets mee te nemen. Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug.

Uittips
  • Staatsbosbeheer
  • Ineke van Os