Lifestylemagazine over Noord-Nederland

28 augustus t/m 19 september: Kunst aan de Vaart BUITEN

Langs de Vaart in Assen zijn er drie weken lang bijzondere kunstwerken te bewonderen.

Kunst aan de Vaart

De Parade van Parmantige Pineuten, De Gekooide Mens en Hangende Kamer: dit is slechts een greep uit de 14 kunstwerken die van 28 augustus tot en met 19 september aan de Vaart in Assen te bewonderen zijn. Waar het vorig jaar vanwege de pandemie niet kon doorgaan, is Kunst aan de Vaart dit jaar terug met een bijzondere editie.

Tijdens de eerste 13 edities van dit kunstevenement stelden bewoners van de Vaart gedurende een weekend in september hun panden en tuinen open voor publiek. Bezoekers konden dan vrij naar binnen lopen om de kunst te bekijken die daar werd tentoongesteld. Dit jaar laten de coronamaatregelen het niet toe vele bezoekers te ontvangen in kleinere ruimtes, maar daar laat de organisatie van Kunst aan de Vaart zich niet door kisten: dit jaar krijgen de kunstwerken buiten een podium, in de openbare ruimte.

Langs de Vaart, in het Hugesparkje en langs het Kanaal in Assen staan 14 kunstwerken opgesteld: boven, in of langs de Vaart. Gedurende drie weken, tussen zaterdag 28 augustus en zondag 19 september, kunnen kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden op een zelfgekozen tijdstip een wandeling maken langs het water om dit alles te bekijken. In de weekenden van 4/5, 11/12 en 18/19 september kun je langs de route genieten van de klanken van muziek, worden er onderweg lezingen gehouden en kun je je aansluiten bij een rondwandeling met gids.

Bij o.a. de VVV in Assen en horeca aan de Markt en de Vaart kan een flyer met de plattegrond, route en info over de kunstenaars en kustwerken worden opgehaald.
Voor het programma en meer informatie, bezoek je www.kunstaandevaart.nl of de social media-kanalen van Kunst aan de Vaart.

Uittips
  • Kunst aan de Vaart