Lifestylemagazine over Noord-Nederland

31 juli t/m 24 oktober: Into Nature bij Bargerveen

Ontdek al fietsend of wandelend indrukwekkende kunstwerken.

Into Nature

Op zaterdag 31 juli gaat kunstmanifestatie Into Nature van start. Dit jaar vormt het Bargerveen bij Emmen het decor waarin bezoekers al fietsend of wandelend op zoek kunnen naar kunstwerken van internationale kunstenaars, zoals Roger Hiorns, Awoiska van der Molen, Nina Canell en Otobong Nkanga.

New Energy
Het thema is dit jaar New Energy en dit heeft alles te maken met de locatie waar de kunstwerken te zien zijn. Het Bargerveen is een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. Energie is hier letterlijk zichtbaar en dient als inspiratiebron voor vele kunstenaars. Hans den Hartog Jager, artistiek leider bij Into Nature, is gegrepen door het gebied: ‘Het Bargerveen is kaal, leeg en indringend én het staat er bol van de energie. De spanning met de verborgen energie in het Bargerveen is precies wat de kunstenaars bloot gaan leggen.’

Uitgebreid programma
Naast de vele fiets- en wandelroutes die je kunt volgen, is er ook vrijwel iedere zaterdag een speciaal programma in het Bargerveen, bij restaurant Wollegras of in de buurt van de schaapskooi. Zo kun je films onder de Bargerveense sterrenhemel bekijken en worden er interviews en lezingen gehouden rondom een thema dat inhoudelijk verbonden is aan een van de kunstwerken van Into Nature.

Informatie
Into Nature: New Energy is te zien van 31 juli t/m 24 oktober 2021. Ga voor meer informatie, bijvoorbeeld over het volledige programma en alle locaties, naar de website.

Uittips
  • Into Nature
  • Heleen Haijtema