Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Redmond O'Hanlon: 'Drenthe redde mijn leven'

Dat het stel in Drenthe is neergestreken, is te danken aan Marijn die vanuit haar kindertijd goede herinneringen had aan die provincie.

Redmond O'Hanlon

De Britse schrijver en televisiemaker Redmond O’Hanlon en zijn vrouw Marijn verruilden zo’n tweeënhalf jaar geleden de Randstad voor Drenthe. Ze laven zich aan de eindeloze natuur en vonden er rust en ruimte om te wonen, wandelen en wie weet zelfs het schrijven van een boek.

De witte Drentse keuterboerderij straalt als een Engelse cottage in de warme zon. De ruime tuin biedt ruimte aan enkele zitjes, planten, een vijver en een moestuin. ‘Ik houd van graven,’ zegt Redmond, wijzend op de grond waar zijn vrouw city girl Marijn kennismaakt met de geheimen van slaplanten en andere groenten.

Iconische bakkebaarden
Het kookeiland ademt fijne dampen, Redmond heeft gekookt. Hij haalt een gevulde kip en gebakken aardappelen uit de oven en schept de gebakken champignons en doperwten in een kom. De houten tafel in de tuin is gedekt met een gezellig allegaartje aan servies en bestek, kat Bertie krijgt delen van de kip toegestopt. De vriendelijke Brit met de iconische bakkebaarden oogt ontspannen en gezond. Hij zit boordevol anekdotes en is grappig op een manier zoals je hem kent van televisie. De verrekijker als altijd in de aanslag, net als zijn oude Leica-camera die hem vergezelde op al zijn reizen.

Meer lezen? Dit artikel verscheen in Noorderland 2020-6. Dit nummer is nu te koop in de winkels en in onze webshop.

Mensen
  • Tialda Hoogeveen
  • Max de Krijger