Opening Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Op de – normaal zo stille – begraafplaats is zaterdag 5 september veel te beleven.

Op zaterdag 5 september opent de nieuwe Natuurbegraafplaats Mepperdennen. Bezoekers kunnen zich op een kleinschalige informatiemarkt laten informeren over natuurbegraven en een groene uitvaart. Ook zijn er elk half uur rondleidingen over de Drentse begraafplaats.

Natuurbegraafplaats Mepperdennen ligt centraal tussen Hoogeveen, Coevorden en Meppen. Het terrein van zo'n 22 hectare bestaat uit een jong gemengd bos. Slingerende paden leiden door het gebied en wat direct opvalt is de stilte; alleen het ruisen van de wind en het gezang van vogels is hoorbaar. Dit maakt het een geschikte plek voor een natuurbegraafplaats. Gastheer Michael Donker: “De combinatie van eeuwigdurende grafrust en de troostrijke natuur spreekt mensen aan. Mensen kiezen hier zelf de plek waar ze zich prettig bij voelen en hoeven zich geen zorgen te maken over verlenging van grafrechten. En dankzij de eeuwigdurende grafrechten blijft het bos ook voor altijd een bos.”

Opening
Op de – normaal zo stille – begraafplaats is zaterdag 5 september veel te beleven. Rondom het ontvangthuis vindt een kleinschalige informatiemarkt plaats. Diverse organisaties laten daar de bezoekers zien welke keuzes er bij een groene uitvaart gemaakt kunnen worden, zoals een ecologische kist en duurzame bloemen. Op de markt staan ook verschillende lokale initiatieven die een bijzondere link met de natuur hebben.

Daarnaast wordt er elk half uur een rondleiding in kleine groepjes over de natuurbegraafplaats gegeven. Ook kun je in het ontvangsthuis een expositie van lokale kunstenares Agnes van Eupen bewonderen.

Informatie
De opening vindt plaats van 13:00 tot 16:00 uur rondom het ontvangsthuis aan de Zwarte Hurenweg 1 in Meppen. In verband met de coronamaatregelen vraagt de organisatie belangstellenden zich vooraf aan te melden via de website van Natuurbegraafplaats Mepperdennen of via tel. 0591 – 23 00 20.

Bron: Natuurbegraafplaats Mepperdennen | Beeld: Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Laatste nieuws