Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een boerenkoolpizza met droge worst

Met dit recept voor boerenkoolpizza geven we een Nederlandse twist aan een typisch Italiaans gerecht. We gebruiken traditionele pizzabodems en tomatensaus, maar beleggen de pizza met boerenkool en droge worst uit Groningen. Makkelijk te maken én heel lekker!

Boerenkoolpizza

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 2 kant-en-klare pizzabodems
  • 1 rode ui
  • 150 gram geraspte kaas
  • 100 gram tomatensaus
  • 100 gram gesneden boerenkool
  • 75 gram champignons
  • 1/2 Groninger droge worst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout naar smaak

Tip: eet je de pizza liever vega? Vervang dan de droge worst door een gesneden rode paprika en bak 'm nog even mee in de pan met de andere groenten.

Zo maak je een boerenkoolpizza met droge worst:

  1. Verwarm de oven voor volgens het voorschrift op de verpakking van de pizzabodems.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons en de droge worst in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui. Bak de boerenkool en de champignons nog een paar minuten mee. Breng het op smaak met de oregano en peper en zout naar smaak.
  4. Bedek de pizzabodems met de tomatensaus. Beleg de bodems vervolgens met de droge worst, champignons, boerenkool en ui. Strooi er tot slot de geraspte kaas overheen.
  5. Bak de pizza af volgens het voorschrift op de verpakking van de pizzabodems.
Culinair
  • Verse Oogst
  • Adobe Stock