Ingrediënten:
- 350 gram half-om-half gehakt
- 1 1/2 eetlepel paneermeel
- 1/2 eetlepel roomboter
- 1 theelepel peterselie
- 1 ei
- 1 bosui
- peper en zout naar smaak
Tip: zorg dat je een ovenschaal gebruikt die in je airfryer past. Geen schaal? Maak dan een stevig bakje van aluminiumfolie, maar zorg dat de lucht nog goed kan circuleren in de airfryer.
Zo maak je een gehaktbrood uit de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Hak de bosui fijn en meng deze in een kom met het gehakt, paneermeel, peterselie, ei, peper en zout. Kneed tot een stevig mengsel.
- Vorm een gehaktbrood en bak het kort aan in een hete pan om een knapperig korstje te creëren.
- Smelt de roomboter en bestrijk het gehaktbrood rondom.
- Plaats het gehaktbrood in een ovenschaal of aluminium bakje in de airfryer en bak 25 minuten tot het goudbruin en gaar is.
- Controleer de gaarheid door een satéprikker in het gehaktbrood te steken. Helder vocht betekent dat het gaar is.
- Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt en serveert.
Culinair
- Libelle Lekker
- Adobe Stock