Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Simpel en lekker: zo maak je gepofte aardappels uit de airfryer

Op zoek naar een voedzame lunch, of een lekker bijgerecht voor een uitgebreid diner? Probeer dan eens deze gepofte aardappels met een vulling van zure room en kruiden. Ze zijn heel makkelijk te maken, want je gaart de aardappels gewoon in de airfryer. Smullen maar!

Airfryer

Ingrediënten:

  • 4 grote, iets kruimige aardappels
  • 2 bosuien
  • 1 teen knoflook
  • handje verse peterselie
  • 125 gram zure room
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je gepofte aardappels uit de airfryer:

  1. Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  2. Boen de aardappels schoon, dep ze droog met keukenpapier en leg ze in het mandje van de airfryer. Laat ze in ongeveer 40 minuten garen en draai ze regelmatig om.
  3. Pers de knoflook en hak de bosuien en verse peterselie fijn. Houd 1/3 van de bosuien apart en meng de rest met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de aardappels over de lengte open, maar snijd ze niet helemaal door. Vul de aardappels met de zure room en strooi tot slot de overgebleven bosui eroverheen.
  5. Garneer de aardappels naar smaak. Strooi bijvoorbeeld geraspte kaas, gebakken spekjes of krokant gebakken uitjes over de roomvulling.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock