Ingrediënten:
- 4 grote, iets kruimige aardappels
- 2 bosuien
- 1 teen knoflook
- handje verse peterselie
- 125 gram zure room
- peper en zout naar smaak
Zo maak je gepofte aardappels uit de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
- Boen de aardappels schoon, dep ze droog met keukenpapier en leg ze in het mandje van de airfryer. Laat ze in ongeveer 40 minuten garen en draai ze regelmatig om.
- Pers de knoflook en hak de bosuien en verse peterselie fijn. Houd 1/3 van de bosuien apart en meng de rest met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de aardappels over de lengte open, maar snijd ze niet helemaal door. Vul de aardappels met de zure room en strooi tot slot de overgebleven bosui eroverheen.
- Garneer de aardappels naar smaak. Strooi bijvoorbeeld geraspte kaas, gebakken spekjes of krokant gebakken uitjes over de roomvulling.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock