Ingrediënten:
- 180 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram ongezouten roomboter
- 2½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-aroma
- 3 eieren
- mespunt zout
- 3 stroopwafels
Zo maak je een stroopwafelcake:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vet alvast een cakeblik in.
- Doe de eieren, suiker, boter en het vanille-aroma in een kom en mix ongeveer 5 minuten tot het mengsel luchtig is.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Zeef dit vervolgens in de kom bij de rest van de ingrediënten en mix het erdoor.
- Hak de stroopwafels fijn en schep deze door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 50 minuten in het midden van de oven.
- Laat de cake na het bakken 5 minuten in het cakeblik afkoelen. Haal hem er daarna voorzichtig uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Culinair
- Keuken Liefde
- Adobe Stock