Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Smullen maar: zo maak je een stroopwafelcake

Stroopwafels zijn op zichzelf al een heerlijke traktatie, maar ze smaken misschien wel nóg lekkerder in een cake. Met dit recept zet je gemakkelijk een stroopwafelcake op tafel: die valt sowieso in de smaak. Geniet ervan! 

Stroopwafelcake

Ingrediënten:

  • 180 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 2½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 3 eieren
  • mespunt zout
  • 3 stroopwafels

Zo maak je een stroopwafelcake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet alvast een cakeblik in.
  2. Doe de eieren, suiker, boter en het vanille-aroma in een kom en mix ongeveer 5 minuten tot het mengsel luchtig is.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Zeef dit vervolgens in de kom bij de rest van de ingrediënten en mix het erdoor.
  4. Hak de stroopwafels fijn en schep deze door het beslag.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 50 minuten in het midden van de oven.
  6. Laat de cake na het bakken 5 minuten in het cakeblik afkoelen. Haal hem er daarna voorzichtig uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Culinair
  • Keuken Liefde
  • Adobe Stock