Ingrediënten:
- 4 tenen knoflook
- 2 rode uien
- 2 wortelen
- ½ groentebouillonblokje
- 300 milliliter water
- 300 milliliter rode wijn
- 400 gram witte champignons
- 300 gram kastanjechampignons
- 150 gram shiitake
- 150 gram oesterzwammen
- 30 gram bloem
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
- handje waterkers
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
Zo maak je champignon bourguignon:
- Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en ui glazig.
- Schil ondertussen de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd ook de paddenstoelen in grove stukken.
- Voeg de tomatenpuree, oregano, laurierblaadjes, paddenstoelen en wortelen toe aan de pan met de ui en knoflook. Bak het geheel nog 5 minuten en schep ondertussen goed door.
- Voeg de bloem toe aan de pan en bak ook dit nog 5 minuten mee.
- Breng ondertussen in een andere pan het water aan de kook en los hierin het groentebouillonblokje op.
- Blus de pan met de groenten en kruiden met de groentebouillon en rode wijn. Breng het geheel aan de kook en laat de stoofpot gedurende 20 minuten pruttelen. Roer af en toe even door.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Garneer de champignon bourguignon met waterkers en serveer met aardappelpuree, patat, rijst of een stokbroodje.
Culinair
- Ohmyfoodness
- Adobe Stock