Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk recept: zo maak je zelf glühwein

Op zoek naar een heerlijke, winterse drank om je oudejaarsavond compleet te maken? Glühwein is het perfecte drankje om je op te warmen na een avond buiten in de kou. De zoete, kruidige drank is bovendien eenvoudig zelf te maken. Ga jij jezelf en je gasten verrassen met deze klassieker?

Glühwein

Ingrediënten:

Voor ongeveer 8 glazen glühwein

  • 2 liter soepele rode wijn
  • 5 kruidnagels
  • 4 kaneelstokjes
  • 3 kardemompeulen
  • 3 stuks steranijs
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 40 gram kristalsuiker

Zo maak je zelf glühwein:

  1. Schenk de wijn in een grote pan en zet deze op laag vuur. Zorg ervoor dat de wijn niet kookt, want dan verdampt de alcohol.
  2. Voeg de kruidnagels, kaneelstokjes, kardemompeulen, rozemarijn en steranijs toe aan de wijn.
  3. Snijd de sinaasappel en citroen in plakjes en voeg deze toe aan de wijn. Roer daarna de kristalsuiker door de wijn.
  4. Laat de pan 30 tot 40 minuten op laag vuur staan, zonder dat de wijn kookt. Roer af en toe zachtjes.
  5. Zeef de specerijen en citrusplakjes uit de wijn voordat je het serveert. Schenk de glühwein warm in glazen en geniet!
Culinair
  • 24Kitchen
  • Adobe Stock