Ingrediënten:
Voor ongeveer 8 glazen glühwein
- 2 liter soepele rode wijn
- 5 kruidnagels
- 4 kaneelstokjes
- 3 kardemompeulen
- 3 stuks steranijs
- 2 takjes rozemarijn
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 40 gram kristalsuiker
Zo maak je zelf glühwein:
- Schenk de wijn in een grote pan en zet deze op laag vuur. Zorg ervoor dat de wijn niet kookt, want dan verdampt de alcohol.
- Voeg de kruidnagels, kaneelstokjes, kardemompeulen, rozemarijn en steranijs toe aan de wijn.
- Snijd de sinaasappel en citroen in plakjes en voeg deze toe aan de wijn. Roer daarna de kristalsuiker door de wijn.
- Laat de pan 30 tot 40 minuten op laag vuur staan, zonder dat de wijn kookt. Roer af en toe zachtjes.
- Zeef de specerijen en citrusplakjes uit de wijn voordat je het serveert. Schenk de glühwein warm in glazen en geniet!
Culinair
- 24Kitchen
- Adobe Stock