Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk hapje: zo maak je hartige appelflappen

Normaal gesproken eten we appelflappen met een zoete vulling van appels, suiker en kaneel. In dit recept laten we je zien hoe je deze lekkernij een hartige twist geeft. Het bladerdeeg vullen we niet alleen met appels, maar ook met zachte fetakaas, pecannoten en honing. Heerlijk!

Hartige appelflappen

Ingrediënten:

Voor 10 hartige appelflappen

  • 10 kant-en-klare vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 100 gram fetakaas (of geitenkaas)
  • 20 gram gedroogde abrikozen
  • 20 gram pecannoten
  • 3 eetlepels honing
  • 2 appels
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Zo maak je hartige appelflappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
  4. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn.
  5. Doe de fetakaas in een kom en prak deze fijn. Voeg de appelblokjes, abrikozenstukjes, fijngehakte pecannoten, honing, kerriepoeder en paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar.
  6. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de bladerdeegvellen met een beetje van het losgeklopte ei.
  7. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bladerdeegvellen. Vouw elk vel diagonaal dicht, zodat er een driehoek ontstaat. Druk de randjes stevig aan met een vork.
  8. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met de rest van het losgeklopte ei.
  9. Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Culinair
  • Kampvuurkok
  • Adobe Stock