Ingrediënten:
Voor 10 hartige appelflappen
- 10 kant-en-klare vellen bladerdeeg (diepvries)
- 100 gram fetakaas (of geitenkaas)
- 20 gram gedroogde abrikozen
- 20 gram pecannoten
- 3 eetlepels honing
- 2 appels
- 1 ei
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
Zo maak je hartige appelflappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn.
- Doe de fetakaas in een kom en prak deze fijn. Voeg de appelblokjes, abrikozenstukjes, fijngehakte pecannoten, honing, kerriepoeder en paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar.
- Klop het ei los. Bestrijk de randen van de bladerdeegvellen met een beetje van het losgeklopte ei.
- Verdeel de vulling gelijkmatig over de bladerdeegvellen. Vouw elk vel diagonaal dicht, zodat er een driehoek ontstaat. Druk de randjes stevig aan met een vork.
- Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met de rest van het losgeklopte ei.
- Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Culinair
- Kampvuurkok
- Adobe Stock