Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een witlofstamppot met andijvie en kaas

Witlofstamppot is een echte klassieker, maar deze versie met andijvie, gesmolten kaas, mosterd en een eitje geeft het een lekkere twist. Perfect voor wanneer je zin hebt in stamppot maar tóch eens wat nieuws wilt proberen. Eet smakelijk!

Witlofstamppot

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 1 kilogram kruimige aardappels
  • 600 gram andijvie
  • 250 gram geraspte kaas
  • 150 milliliter volle melk
  • 3 stronken witlof
  • klont roomboter
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je witlofstamppot met andijvie en kaas:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappels in gezouten water gaar in 15 tot 20 minuten. Giet ze af en stamp ze fijn.
  2. Breng een kleine pan water aan de kook en kook de eieren in 7 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en zet ze apart.
  3. Voeg 100 ml warme melk, een klontje boter, de mosterd, zout, en peper toe aan de gestampte aardappels. Roer het geheel goed door tot een romige puree.
  4. Schep de andijvie en geraspte kaas beetje bij beetje door de puree. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur doorwarmen tot de andijvie iets is geslonken.
  5. Halveer de stronken witlof, verwijder de harde kern, en snijd het lof in dunne reepjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de witlof ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  6. Meng de gebakken witlof door de stamppot en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Pel de eieren, snijd ze in parten, en serveer ze bovenop de stamppot.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock