Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 1 kilogram kruimige aardappels
- 600 gram andijvie
- 250 gram geraspte kaas
- 150 milliliter volle melk
- 3 stronken witlof
- klont roomboter
- 2 theelepels mosterd
- 4 eieren
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- zout en peper naar smaak
Zo maak je witlofstamppot met andijvie en kaas:
- Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappels in gezouten water gaar in 15 tot 20 minuten. Giet ze af en stamp ze fijn.
- Breng een kleine pan water aan de kook en kook de eieren in 7 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en zet ze apart.
- Voeg 100 ml warme melk, een klontje boter, de mosterd, zout, en peper toe aan de gestampte aardappels. Roer het geheel goed door tot een romige puree.
- Schep de andijvie en geraspte kaas beetje bij beetje door de puree. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur doorwarmen tot de andijvie iets is geslonken.
- Halveer de stronken witlof, verwijder de harde kern, en snijd het lof in dunne reepjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de witlof ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Meng de gebakken witlof door de stamppot en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Pel de eieren, snijd ze in parten, en serveer ze bovenop de stamppot.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock