Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wentelteefjes maken van oude oliebollen: zo doe je dat

Op oudejaarsavond eten we graag oliebollen, maar er blijven er vaak een paar over. Zonde om weg te gooien, want je kunt er heerlijke wentelteefjes mee maken. Ze zijn zo gemaakt en je hebt er alleen wat eieren, melk, suiker en kaneel voor nodig. We vertellen je hoe het moet: smullen maar!

Oliebollen

Ingrediënten:

  • 10 oude oliebollen
  • 300 milliliter volle melk
  • 5 eetlepels basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kaneel

Zo maak je wentelteefjes van oude oliebollen:

  1. Snijd de oliebollen in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
  2. Klop de eieren door de melk in een kom. Week de oliebolplakken kort in het mengsel, maar zorg ervoor dat ze niet te lang weken; dan vallen ze uit elkaar.
  3. Smelt wat boter of verwarm olie in een pan en bak de oliebollenwentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
  4. Meng de kaneel met de basterdsuiker en strooi het mengsel over de wentelteefjes. Serveer direct.
Culinair
  • Rutger Bakt
  • Adobe Stock