Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Smullen maar: zo maak je simpele appelpannenkoekjes

Deze appelpannenkoekjes zijn nét even anders dan pannenkoeken zoals we ze gewend zijn. Dikke appelplakken vormen namelijk de basis voor deze lekkernij: je doopt het fruit in het beslag, bakt de pannenkoekjes goudbruin en eet ze als lunch of tussendoortje. Heerlijk zoet, met de smaak van kaneel. Smullen maar! 

appelpannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 150 gram tarwebloem
  • 100 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • olie of boter om in te bakken
  • stroop, jam of poedersuiker ter garnering

Zo maak je appelpannenkoekjes:

  1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snijd de appels daarna in plakken van een halve centimeter dikte. Zorg daarbij dat het gat van het klokhuis in het midden van de plakken zit.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom. Voeg vervolgens de melk en eieren toe en mix tot een glad beslag.
  3. Verwarm wat olie of boter in een koekenpan. Haal de appelplakken door het beslag en bak ze in de pan totdat ze goudbruin zijn.
  4. Serveer de appelpannenkoekjes met stroop, jam of poedersuiker.
Culinair
  • Leuke Recepten
  • Adobe Stock