Fris en knapperig
Geef een feestelijke draai aan de traditionele nieuwjaarsrolletjes met deze vulling van limoncelloroom. Het knapperige van de rolletjes samen met de frisse, romige smaak van limoncello zorgen voor een heerlijke en verrassende combinatie. Ideaal om te serveren bij de thee of koffie, of nog feestelijker: bij een glas bubbels om het nieuwe jaar in te luiden!
Benodigdheden:
Voor de rolletjes
- 500 gram bloem (gezeefd)
- 500 gram suiker
- 2 eieren
- 400 milliliter water
- 1 theelepel kaneel
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 theelepel amandelextract
- 250 gram roomboter
- 1 shotglaasje jonge jenever (ongeveer 20 ml)
- keukenmixer
- kniepertjesijzer
- pollepel
Voor de limoncelloroom
- 300 milliliter slagroom
- 40 gram suiker
- een scheut limoncello
- 2 eetlepels citroensap
- schil van een citroen
- spuitzak
Zo maak je de rolletjes met limoncello:
- Smelt de boter en laat deze daarna wat afkoelen.
- Meng de gezeefde bloem, suiker en kaneel met elkaar. Meng dit met de eieren en voeg hier ook de boter en jenever aan toe. Meng met een keukenmixer alles totdat er geen klontjes meer zijn.
- Voeg het water toe, totdat je beslag precies lijkt op pannenkoekbeslag.
- Laat het beslag even staan en vet dan het kniepertjesijzer in met boter of olie.
- Schep ongeveer één á twee eetlepels beslag in het midden van het kniepertjesijzer.
- Controleer tijdens het bakken regelmatig de kleur – die moet mooi goudbruin zijn – en haal het rolletje met een platte opscheplepel van het ijzer. Leg ‘m op koud en plat oppervlak om af te koelen, zoals een roestvrijstalen keukenblad.
- Rol vervolgens het wafeltje om een pollepel heen. Doe dit mooi strak en vlug zodat je je handen niet brandt.
- Ga aan de slag met de limoncelloroom: klop de slagroom met de suiker op. Voeg dan de citroensap en schil en de limoncello naar smaak toe. Proef even of je het zo lekker genoeg vindt.
- Doe de room in een spuitzak en spuit in de rolletjes. Eet de rolletjes direct op, anders worden ze slap. Geniet ervan!
- Coriens Iten
- Coriens Iten