Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Echt oud-Hollands dessert: oma's rijstepap met boter en kaneel

Soms zijn de simpelste gerechten het allerlekkerst – en dat bewijst oma’s rijstepap als geen ander. Dit traditionele nagerecht met romige rijst, een zacht klontje boter en een vleugje kaneel brengt je meteen terug naar vroeger. Het is eenvoudig te maken, heerlijk nostalgisch en zorgt voor ouderwetse gezelligheid aan tafel. Geniet van een dessert zoals oma het vroeger maakte!

Rijstepap

Ingrediënten:

Voor twee personen

  • 500 milliliter volle melk
  • 75 gram dessertrijst
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • klontje roomboter

Zo maak je oma's rijstepap:

  1. Doe de rijst in een vergiet en spoel de korrels schoon onder de koude kraan. Laat het vervolgens even uitlekken.
  2. Breng de melk aan de kook in een steelpan. Voeg de suiker, kaneel en het vanille-extract eraan toe.
  3. Voeg nu ook de rijst toe aan de steelpan en laat het geheel koken voor ongeveer 25 minuten totdat de rijst beetgaar is.
  4. Garneer de rijstepap met wat kaneelpoeder en een klontje roomboter.
Culinair
  • Leuke Recepten
  • Adobe Stock