Ingrediënten:
- 125 gram bloem
- 100 milliliter melk
- 100 gram kristalsuiker
- 60 gram roomboter
- 3 appels
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- mespunt zout
- poedersuiker ter garnering
Let op: je hebt ook een bakvorm nodig die in de airfryer past.
Zo maak je een appelcake uit de airfryer:
- Klop de eieren met de kristalsuiker en vanillesuiker los in een kom.
- Smelt de boter in de magnetron of in een steelpannetje en roer dit door het ei-suikermengsel. Voeg daarna de melk toe en roer goed.
- Meng de bloem met het bakpoeder en zout, en voeg dit toe aan het eimengsel. Mix tot een glad beslag.
- Verwarm ondertussen de airfryer voor op 170 graden.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Halveer de appels vervolgens en snijd ze in dunne partjes. Voeg 2/3 van de appelpartjes toe aan het beslag en roer goed.
- Vet de bakvorm in en giet het beslag erin. Verdeel de resterende appelpartjes decoratief over de bovenkant.
- Zet de vorm in de voorverwarmde airfryer en bak de cake in 40 tot 45 minuten af. Om te testen of de cake gaar is, kun je er een satéprikker in steken: komt deze schoon uit de cake, dan is de cake klaar.
- Laat de cake afkoelen en strooi er ter garnering wat poedersuiker overheen.
Culinair
- Airfryertotaal
- Adobe Stock