Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Makkelijk én lekker: zo maak je peertjes uit de airfryer

Dit recept voor peertjes is lekker en ook nog eens makkelijk om te maken: je bakt de peertjes namelijk af in de airfryer. Heerlijk als toetje met wat vanille-ijs, of als traktatie tussendoor. De peertjes zijn lekker zoet door de honing en suiker, fris door de Griekse yoghurt en krijgen een herfstige smaak door de kaneel en pistachenoten. Om je vingers bij af te likken!

Airfryer

Ingrediënten:

  • 30 gram pistachenoten
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 3 Conference-peren

Zo maak je peertjes uit de airfryer:

  1. Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  2. Halveer de peren in de lengte en haal de klokhuizen eruit.
  3. Strooi de kaneel en suiker over de peren en bak ze in ongeveer 10 minuten in de airfryer.
  4. Hak ondertussen de pistachenoten fijn.
  5. Verdeel de peren over bordjes. Schep een eetlepel Griekse yoghurt in elk holletje waar eerst het klokhuis zat.
  6. Giet de honing over de peren en bestrooi ze met de pistachenoten.
  7. Serveer de peren bijvoorbeeld met een bolletje ijs.

Let op: de schil van de peren wordt vrij droog in de airfryer. Lepel daarom het vruchtvlees eruit in plaats van de hele peer op te eten.

Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock