Huis Ter Maarsch
Kom met ons mee naar het Groninger platteland, waar we in het buitengebied van Onstwedde een ware droomboerderij hebben gevonden. In het buurtschap Ter Maarsch kent deze boerderij een lange geschiedenis: Huis Ter Maarsch werd gebouwd in 1721, en vlakbij de boerderij stond al in de middeleeuwen een steenhuis.
Ooit ontstond op deze plek een nederzetting op een zandrug in het veengebied. De naam Maarsch verwijst dan ook naar mars of moeras. Vanaf de boerderij loopt er nog steeds een oud kerkpad door de bossingel, dat de bewoners van het buurtschap vroeger bewandelden om in Onstwedde naar de kerk te gaan.
Terug in de tijd
We nemen je mee naar binnen, waar we meteen in het voorhuis een fijne ruimte aantreffen. Deze slaapkamer is toch echt van vroeger? Sierlijsten, klassiek behang en oude houten meubels geven ons een nostalgisch gevoel. Wat we vooral leuk vinden is het uitzicht op de tuin en hoe mooi het lichtgroene behang bij de bomen kleurt. Het moet vast heerlijk zijn om hier wakker te worden.
Open ruimtes
Op zolder vinden we vooral de openheid van de ruimte fijn. Er komt veel natuurlijk licht binnen, en het balkenplafond geeft een gezellig gevoel. Wij zien onszelf er al zitten in de avond, met alle lichten uit, kijkend naar de sterrenhemel door de dakramen heen. Wat zou jij met zo'n grote ruimte doen?
Eigen B&B
In een deel van de oude schuur is een appartement gemaakt. Wij stellen ons voor dat je hier een B&B kunt beginnen, of bijvoorbeeld de kinderen hun eigen ruimte kunt geven. Ook een leuke bijkomstigheid van het huis: het heeft een A+++-energielabel, lekker duurzaam dus. Wil je nog meer foto's van het huis zien? Dat kan via deze link.
Sfeervol erf
Bij de boerderij hoort bijna een hectare aan grond. Dat maakt het boerenerfgevoel wat ons betreft compleet, zeker met de boomrijke omgeving erbij. Het totale kostenplaatje? Dit huis op het Groningse platteland staat te koop voor € 1.145.000 k.k. Dan heb je dus wel een droomboerderij met veel ruimte, een sfeervol erf en op een mooie plek in het noorden!
- Alfred+ via Funda, Wikipedia, Ingrid Aarsman
- Jeffrey Stuut