Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: droomboerderij op het platteland van Groningen

Op de redactie van Noorderland gluren we graag naar binnen bij bijzondere huizen in het noorden. Deze keer nemen we je mee naar een oude bekende: meer dan vijftien jaar geleden schreven we in ons magazine over de verbouwing van deze boerderij. Nu staat-ie, compleet gerenoveerd, te koop op Funda. Het is een ware droomboerderij geworden, gelegen op een idyllische plek op het Groninger platteland.

Parel op Funda

Huis Ter Maarsch

Kom met ons mee naar het Groninger platteland, waar we in het buitengebied van Onstwedde een ware droomboerderij hebben gevonden. In het buurtschap Ter Maarsch kent deze boerderij een lange geschiedenis: Huis Ter Maarsch werd gebouwd in 1721, en vlakbij de boerderij stond al in de middeleeuwen een steenhuis.

Ooit ontstond op deze plek een nederzetting op een zandrug in het veengebied. De naam Maarsch verwijst dan ook naar mars of moeras. Vanaf de boerderij loopt er nog steeds een oud kerkpad door de bossingel, dat de bewoners van het buurtschap vroeger bewandelden om in Onstwedde naar de kerk te gaan.

Slaapkamer in het voorhuis. Foto: Jeffrey Stuut

Terug in de tijd

We nemen je mee naar binnen, waar we meteen in het voorhuis een fijne ruimte aantreffen. Deze slaapkamer is toch echt van vroeger? Sierlijsten, klassiek behang en oude houten meubels geven ons een nostalgisch gevoel. Wat we vooral leuk vinden is het uitzicht op de tuin en hoe mooi het lichtgroene behang bij de bomen kleurt. Het moet vast heerlijk zijn om hier wakker te worden.

Woonruimte op zolder. Foto: Jeffrey Stuut

Open ruimtes

Op zolder vinden we vooral de openheid van de ruimte fijn. Er komt veel natuurlijk licht binnen, en het balkenplafond geeft een gezellig gevoel. Wij zien onszelf er al zitten in de avond, met alle lichten uit, kijkend naar de sterrenhemel door de dakramen heen. Wat zou jij met zo'n grote ruimte doen?

Appartement. Foto: Jeffrey Stuut

Eigen B&B

In een deel van de oude schuur is een appartement gemaakt. Wij stellen ons voor dat je hier een B&B kunt beginnen, of bijvoorbeeld de kinderen hun eigen ruimte kunt geven. Ook een leuke bijkomstigheid van het huis: het heeft een A+++-energielabel, lekker duurzaam dus. Wil je nog meer foto's van het huis zien? Dat kan via deze link.

Achtergevel. Foto: Jeffrey Stuut

Sfeervol erf

Bij de boerderij hoort bijna een hectare aan grond. Dat maakt het boerenerfgevoel wat ons betreft compleet, zeker met de boomrijke omgeving erbij. Het totale kostenplaatje? Dit huis op het Groningse platteland staat te koop voor € 1.145.000 k.k. Dan heb je dus wel een droomboerderij met veel ruimte, een sfeervol erf en op een mooie plek in het noorden!

Huis en tuin
  • Alfred+ via Funda, Wikipedia, Ingrid Aarsman
  • Jeffrey Stuut