Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Herfsteditie van Noorderland nu te koop!

Onze najaarseditie is nu te koop in winkels in heel Nederland en te bestellen via onze webshop! In dit nummer spreken we met kunstenares Marte Röling en de Groninger dokter Sander de Hosson. Verder ontdekken we een paddenstoelenparadijs in de polder, gaan we aan de slag met de lekkerste herfstrecepten en bezoeken we het Jopie Huisman Museum in Workum. Dit – en nog veel meer – lees je nu in onze herfsteditie. 

Noorderland

Herken je dat gevoel? Van ochtenden waarop de lucht fris en vochtig aanvoelt, het zonnetje aarzelend door de bomen schijnt en de herfstbladeren om je heen vallen? Ze voeden een lichte heimwee naar vroeger, toen je als kind door het bos dwaalde, op zoek naar de gekleurde bladeren, kastanjes en beukennootjes, terwijl de aanwakkerende najaarswind soms al ruw door de takken joeg. Wat een bijzondere tijd is de herfst toch, verzuchten we hier vaak op de redactie van Noorderland.

Maar naast al die onstuimige pracht brengt dit seizoen vaak ook een stil besef met zich mee: alles is vergankelijk. Het is een tijd van loslaten, net zoals de bomen hun bladeren laten vallen – een herinnering dat ook in de natuur alles verandert en uiteindelijk plaatsmaakt voor iets nieuws. Misschien is dat wel de échte schoonheid van de herfst: een uitnodiging om te genieten van het moment, en de belofte aan een tijd die nog komen gaat.

Marte Röling

In dit nieuwe herfstnummer van Noorderland staan we hier uitgebreid bij stil. De excentrieke kunstenares Marte Röling – die op de cover schittert! – blikt terug op haar leven en zegt met overtuiging: ‘Ik ben een gelukkig mens.’ Ook spraken we de bekende Groninger arts Sander de Hosson, die de lezer een belangrijk advies wil meegeven: ‘Voeg vooral leven toe aan je dagen.’ Een waardevolle boodschap om eens over na te denken.

Proef de herfst

Daarnaast duiken we dit nummer bewust in de herfstpracht. We maken een wandeling door een bijzonder paddenstoelenparadijs in de polder en laten de wind door onze haren waaien op Ameland. Zin in een portie kookinspiratie? Onze schrijfster Jolanda de Kruyf bezocht verschillende Friese bakkers en verzamelde de heerlijkste koekrecepten, speciaal voor alle thuisbakkers. Bovendien gingen we zelf de keuken in met tal van smakelijke herfstrecepten.

Haal dit dus nummer snel in huis; alvast veel leesplezier!