Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Grootmoeders recept voor stoofpeertjes

Stoofpeertjes zijn heerlijk om als toetje te eten of gewoon als bijgerecht bij het diner. Ze zijn zacht, licht gekruid en ó zo zoet. Daarnaast zijn stoofpeertjes super makkelijk om te maken. In dit recept leggen we je uit hoe dat moet, volgens grootmoeders recept. 

Stoofpeertjes

Ingrediënten:

  • 700 gram stoofperen
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 175 milliliter rode wijn
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel citroenrasp

Zo maak je stoofpeertjes:

  1. Schil de stoofperen, maar laat de stelen eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze genoeg ruimte hebben maar niet omvallen.
  2. Doe de suiker, steranijs, kaneel, citroenrasp en rode wijn bij de peren. Vul daarna de pan met water totdat de stoofperen net onder water staan.
  3. Breng het geheel aan de kook en sluit de pan af met een deksel. Laat het water ongeveer drie uur lang zachtjes doorkoken, totdat de peren goed zacht en rood zijn.
  4. Giet de stoofpeertjes niet af, maar laat ze afkoelen in het stoofvocht. Serveer ze vervolgens als dessert of bijgerecht.
Culinair
  • Boodschappen
  • Adobe Stock