Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Het huis weer gezellig en aan kant: 5 opruimtips voor de herfst

De herfst is gearriveerd, wat betekent dat er weer van alles te doen is in en rondom het huis. We hebben vijf tips voor je om het huis schoon en opgeruimd te krijgen, zodat je straks volop binnenshuis kunt genieten tijdens de frisse dagen.

Opruimtips

1. Het huis rondom aan kant maken

We beginnen buiten, want daar is meestal genoeg te doen in deze periode van het jaar. Denk aan het binnenhalen of afdekken van je tuinset, parasol of barbecue. Voor tuin- of balkonaccessoires die gemakkelijk kunnen wegwaaien, is het ook aan te raden om deze veilig op te bergen voordat de herfststormen arriveren.

2. Opruimen en schoonmaken

Het ligt voor de hand, maar we zeggen het toch maar: het begin van de herfst is de ideale tijd voor een najaarsschoonmaak. Rondslingerende rommel verdient een plekje, en de keuken en badkamer kunnen wel weer een diepe reiniging gebruiken. Denk daarbij aan de oven, de koelkast en de douche. Check ook alvast of je winterdekbed nog fris is – je kunt 'm eventueel wassen of luchten, dan is-ie straks fris wanneer de écht koude dagen aanbreken.

3. Organiseren

Kom je al de hele zomer spullen tegen waar eigenlijk geen plek voor is? Nu is de tijd om er plek voor te maken. Schaf bijvoorbeeld wat kratten aan om het netjes in op te bergen; vaak als spullen een aangewezen plek hebben, ruim je ze ook makkelijker op. Je kunt er ook iemand anders blij mee maken door het te doneren of te verkopen.

4. De garderobe wisselen

De tijd van korte broeken en sandalen is nu echt wel voorbij. Ga eens door je zomergarderobe heen: zijn er items die je helemaal niet hebt gedragen, die niet passen of die je niet meer leuk vindt? Misschien kun je wat te koop zetten of naar de kringloopwinkel brengen. Berg wat je houdt op achterin de kast en haal de warme truien naar voren. Dat ruimt lekker op.

5. Gezelligheid in huis brengen

Dit is waarschijnlijk de leukste stap: het aankleden van je huis. Nu het weer schoon en opgeruimd is, mist alleen nog het knusse gevoel dat we graag hebben in de herfst- en winterperiode. Leg warme dekens en zachte kussens neer, steek kaarsjes aan en versier je huis met mooie (droog)bloemenboeketten. Geniet ervan!

Huis en tuin
  • Gewoon Opgeruimd
  • Adobe Stock